Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 460

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Vse pomembne informacije za Velenje na enem mestu


18. mar 2020

V Upravi Mestne občine Velenje (MOV) so v preteklih dneh sprejeli številne ukrepe, s katerimi želijo zajeziti širjenje koronavirusa. Tudi v Velenju so nekatere storitve še vedno na voljo in dosegljive preko telefona oz. elektronske pošte.

Urejanje zadev z Upravo MOV je možno preko telefona (03 8961 600) in elektronske pošte ([email protected]), saj bodo uslužbenci delo v čim večji meri opravljali od doma. Telefonske številke vseh uslužbencev so objavljene na občinski spletni strani https://www.velenje.si/uprava-organi-obcine/uprava-mov, stacionarne številke so prevezane na mobilne številke uslužbencev. Elektronski naslov posameznega javnega uslužbenca je [email protected]

Redarska služba skupaj s policijo nemoteno opravlja naloge varovanja ljudi in premoženja.

Aktivirali so tudi štab Civilne zaščite MOV ter načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oz. pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v velenjski občini. Namestnik poveljnika Civilne zaščite MOV, Bojan Prelovšek, je dosegljiv na telefonski številki 051 303 530.

Varstvo otrok

Prostovoljci Medobčinske zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje zagotavljajo varstvo za vrtčevske in osnovnošolske otroke do 5. razreda.

V Velenju pozivajo prostovoljce, ki so pripravljeni v teh izrednih razmerah nuditi varstvo otrok na domu za tiste starše, ki opravljajo poklice, ki so v tem obdobju nujnega življenjskega pomena, da se prijavijo na [email protected] ali pokličejo Bojano Špegel iz MZPM Velenje (031 682 657).

Nujno varstvo bodo zagotavljali le za ZDRAVE otroke staršev zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službah civilne zaščite in energetike. Varstvo bo zagotovljeno od 7. do 16.30. ure. O možnosti varstva naj se starši dogovorijo na telefonski številki 03 897 75 40 (od 7. do 16. ure).

Skrb za ranljivejše skupine

Člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje v času kriznih razmer na območju Mestne občine Velenje zagotavljajo oskrbo s hrano in zdravili za starejše. Storitve so brezplačne in se izvajajo za starostnike, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci opravili nakupe osnovnih stvari.

Prostovoljci so poskrbeli za priporočene preventivne ukrepe pri opravljenih storitvah (predaja denarja in računov pod vrati, nakup, zdravila pustijo pred vrati). Od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro sprejemajo naročila na telefonski številki 03 898 19 22.

Tudi javna kuhinja bo delovala nemoteno, v MOV bodo namreč zagotavljali topel obrok za vse upravičence. Prav tako so v sklopu javne kuhinje organizirali pripravo in dostavo toplih obrokov za ranljivejše posameznike (invalide, starejše, nemočne). Posamezniki, ki se uvrščajo v te skupine, si lahko topel obrok naročijo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 03 898 19 22 – Udarnik MC Velenje. Za dostavo obrokov bodo poskrbeli člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje.

Tržnica v središču mesta bo sicer do preklica zaprta. Na spletni strani www.velenje.si pa objavljajo zainteresirane ponudnike sadja in zelenjave iz okoliških kmetij, ki bodo poskrbeli za dostavo oz. osebni prevzem blaga.

Brezplačno parkiranje in nemoteno odnašanje smeti

Na območju Velenja je mogoče brezplačno parkiranje na zunanjih parkiriščih v modrih conah in v garažnih hišah, razen v garažni hiši Gorica, kjer velja obstoječa ureditev parkiranja.

Izvajanje vseh komunalnih dejavnosti komunalnega podjetja poteka nemoteno. Za vse uporabnike so dosegljivi preko dežurnih številk, ki so objavljene na spletni strani www.kp-velenje.si, brezplačne številke 080 80 34 in elektronske pošte ([email protected]).

Zdravstvo

V Lekarni Velenje so poskrbeli za vse varnostne ukrepe, ki preprečujejo širjenje okužbe. V lekarno lahko vstopi le en obiskovalec naenkrat, drugi pa morajo počakati zunaj. Poskrbeli bodo, da bo zagotovljena neprekinjena oskrba z zdravili.

Odprte so tri velenjske enote, pri Zdravstvenem domu Velenje, na Cankarjevi in na Kersnikovi cesti. Lekarna Trebuša je zaprta. Delo enot lekarn v Velenju lahko spremljate na spletni strani www.lekarna-velenje.si.

V Zdravstvenem domu Velenje je sicer odprt samo en vhod pri garažni hiši (od 6. do 20. ure). Poseben dostop pri vhodu v predšolski dispanzer je omogočen za otroke in šolsko mladino do 19. leta (obvezna predhodna telefonska najava obiska), v dežurni ambulanti pa po predhodni telefonski najavi za paciente, ki imajo težave (bolečine v prsih in druga nujna stanja). Ponoči je možen vhod le pri dežurni ambulanti.

V primeru povečanega obiska potencialno obolelih je civilna zaščita že postavila šotor za jemanje brisov. Iz MOV sporočajo, da naj tisti, ki menijo, da imajo znake okužbe in jim ne uspe priklicati ambulante osebnega zdravnika na telefon, pokličejo dežurno službo ZD Velenje na telefonsko številko 03 8995 445 in brez predhodnega dovoljenja ne vstopajo v objekt zdravstvenega doma.

Telefonske številke ostalih dežurnih služb so na spletni strani MOV: https://www.velenje.si/e-obcina/dezurne-sluzbe.

„Vse občanke in občane naprošamo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe, ki preprečujejo širjenje koronavirusa. Svetujemo, da se ljudje čim bolj zadržujejo doma, da se izogibajo vseh nenujnih stikov z ljudmi. Le ob upoštevanju vseh teh ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

Vsi ukrepi veljajo za obdobje dveh tednov oz. do preklica. Nadaljnje ukrepe bomo prilagajali glede na situacijo v državi in glede na navodila Vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje,“ so še sporočili iz MOV.


----
Vir: www.rfantasy.si


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]