Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakDrutvo za boj proti raku : Odgovor


Drutvo za boj proti raku
Branka Drk

 


Vnete lojnice, boleine v kriu,
18.3.2008 Tina

Pogosto se mi pojavljajo vnete bolee lojnice na spodnjem delu trebuha in spodnjem delu hrbta prav tako me boli hrbet. Imam zelo obutljivo suho koo. Ostalih bolein nimam niti nisem izgubila telesne tee, kvejemu sem se zredila. Kakni so znaki konega raka in raka na prebavilih? Skrbi me, da bi lahko imela konega raka, kajti nenehno posluam le e o tem kdo vse je zbolel za rakom. e vnaprej hvala za odgovor.


Odgovor


isto vsaka sprememba na telesu oz. koi e ni rak. Res je, da se veliko govori o tej bolezni, zaradi tega, ker e vedno spadamo med drave, kjer je smrtnost nekoliko vija. eleli bi, da bi spoznali in prisluhnili svojemu telesu in ob morebitnih teavah in spremembah pravoasno poiskali pomo, ko je bolezen obvladljiva in ozdravljiva. Nikakor pa z informacijami ne elimo straiti, ampak opozarjati. e niste sigurni in e ste prestraeni je prav, da spremembe pokaete zdravniku. Pri konem raku je pomembno , da si pregledujete pigmentne lezije srednje velikih in velikih konih sprememb, e jih je veliko in e je prilo do sprememb velikosti, oblike ali barve konega znamenja.
Pri raku na revesju in danki pa moramo biti pozorni na : nelagodnost, blage boleine ali kre v trebuhu; spremenjen ritem iztrebljanja, driske, ki se izmenjujejo z zaprtjem; obutek, da ne morete popolnoma izprazniti revesa; kri na blatu; slabokrvnost; izguba teka in hujanje.
S preventivnim pregledom je mogoe odkriti zgodnjo stopnjo marsikaterega raka tudi pri navidezno zdravih ljudeh. e boste na sebi opzili katerega od znakov, se im prej posvetujte z zdravnikom.

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]