Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakSaša Knez, univ.dipl.prav. : Odgovor


Saša Knez, univ.dipl.prav.
Pravno in nepremičninsko svetovanje

 
Ograja na dvorišču,
11.3.2016 Karolina

Zdravo. Radi bi postavili ograjo na dvorišču zaradi varnosti in zasebnosti.Mimo poteka občinska cesta pa še ta ne poteka pravilno vozijo se po dvorišču. Kakšne možnosti imamo glede problema. Če se obrnemo na občino nas ne jemljejo resno. Na dvorišču se igrajo otroci in mimo se vozijo kot da bi bili na avtocesti. Hvala. Lep pozdrav!


Odgovor


Spoštovani!

Ograjo Uredba o razvrščanju objektov glede na zahtevnost gradnje uvršča med enostavne objekte, za katere ni potrebna pridobitev gradbenega dovojenja ali med nezahtevne objekte, za katere je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje po skrajšanem, preprostejšem postopku. Glede same postavitve ograje, se po na podlagi Uredbe lahko postavi na mejo med sosednjima nepremičninama. Glede na to, da mejite na cesto, ki je v občinski lasti, pa so lahko v področnih zakonih oziroma podzakonskih predpisih določeni tudi posebni pogoji za postavitev ograje na zemljišču v varovalnem pasu gospodarske javne infrastrukture (ceste, plinovod, daljnovod), tako da predlagam, da se, pred postavitvijo ograje, pozanimate pri Občini, kakšna so pravila in odmiki za postavitev.

Lep pozdrav
(odgvor na zastavljeno vprašanje ne predstavlja pravnega ali davčnega nasveta)

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]