Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakSaša Knez, univ.dipl.prav. : Odgovor


Saša Knez, univ.dipl.prav.
Pravno in nepremičninsko svetovanje

 
Razdelitev premoženja,
14.3.2014 Cene

Kaj je potrebno storiti oziroma kam se je potrebno obrniti za razdelitev premoženja neprimičnine (hiše in zemljišča), glede na to, da nasprotna stran tega ne želi? Noče niti sodelovati pri najnujneših popravilih hiše, noče prispevati niti za tekoče stroške (elektrika, komunalne storitve). Hvala za odgovor.


Odgovor


Spoštovani!

V primeru, da se solastniki ne morejo dogovoriti glede upravljanja nepremičnine v solasti ali se ne morejo dogovoriti o razdelitvi solastnine, odloči o tem sodišče v neprevdnem postopku. Postopek za razdelitev solastnine se začne na predlog enega od solastnikov, predlog pa mora vsebovati opis stvari, ki naj se deli (predvsem zemljiškoknjižne podatke o nepremičnini), podatke o solastnikih in njihovih deležih. Prav tako lahko sodišče na predlog katerega od solastnikov odloči o poslih v zvezi z rednim upravljanjem stvari, ki so nujni za redno vzdrževanje nepremičnine.

Lep pozdrav

(odgovor na zastavljeno vprašanje je informativne narave in ne pomeni pravnega ali davčnega nasveta)

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]