Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakSaša Knez, univ.dipl.prav. : Odgovor


Saša Knez, univ.dipl.prav.
Pravno in nepremičninsko svetovanje

 
Sprememba zazidljive parcele,
22.2.2014 neznan

Pozdravljeni! Sem lastnik zazidljive parcele, katere osnovna namenska raba je stavbno zemljišče (notarska listina). Na parceli še ne stoji stavba, bi pa čez nekaj let gradil hišo. Po novem obvestilu GURS-a pa je to zemljišče postalo kmetijsko zemljišče. Moje vprašanje je: 1. Ali lahko GURS (občina?) brez moje vednosti in vneprejšnjega obvestila spreminja namembnost zemljišča? 2. Ali mi pripada kakršna koli odškodnina za zmanjšanje vrednosti parcele? 3. Kakšne so moje možnosti za ohranitev vrednosti parcele in ohranitev zazidljivosti?


Odgovor


Spoštovani!

Občina vsakih nekaj let sprejme prostorski načrt v katerem določi prostorske usmeritve v prihodnosti. Z vsakim novim prostorskim načrtom lahko prihaja do sprememb namembnosti zemljišč. Preden občina sprejme prostorski načrt, pripravi javne razgrnitve, ki se jih lahko udeležijo posamezniki, ki lahko tudi podajo svoje predloge in pripombe. Kaj se je zgodilo z vašo parcelo bi težko rekla, glede na zmešnjavo, ki je nastala s pošiljanjem odločb s strani GURS, pa lahko da je prišlo samo do pomote. Predlagam da s strani občine pridobite potrdilo o namenski rabi zemlijišča iz katerega bo nedvoumno razvidno, ali je vaše zemljišče zazidljivo ali ne. Če je prišlo do spremembe namembnosti, pa se o tem pogovorite s pristojnimi na občini.

Lep pozdrav

(odgovor na zastavljeno vprašanje je informativne narave in ne pomeni pravnega ali davčnega nasveta)

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]