Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 525

Velenje.com : Zdravniška linijadr. Sonja Levak Hozjan : Odgovor


dr. Sonja Levak Hozjan
Zdravnica, specialistka ginekologije in porodništva

 


Splav pred prvim porodom,
15.10.2002 Anuša

Stara sem 25 let. Meseca junija sem opravila splav v 8. tednu nosečnosti. Brez kakšnih posebnosti sem bolnišnico na lastno željo s posebno izjavo zapustila še isti dan po viziti. Jemljem tabletke Logest. Mesečno perilo je redno. Posebnih problemov sicer nimam, zanima pa me, ali lahko ima ta splav kak vpliv na mojo plodnost, v primeru, da bi se odločila za otroka. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!


Odgovor


Seveda se boste odločila slej ko prej za novo nosečnost. Splav, ki je opravljen v zelo zgodnji nosečnosti običajno ne pusti telesnih posledic na nadaljno plodnost. Ker po posegu niste imela kakšnih težav je vaš strah, da ne bi mogla ponovno zanositi odveč. Tabletke Logest so za sedaj edina ultranizkodozna kontracepcija, ki je na našem tržišču dosegljiva in je zelo primerna do prvega poroda. Ko bosta načrtovala zanositev je potrebno tabletle po menstruaciji pustiti in pričnete jemati vitamine folne kisline, ki so v lekarnah v prosti prodaji. Dobro je, da dobite vsaj kakšno menstruacijo brez tabletk predno bi ponovno zanosila.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]