Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Koroec : Odgovor


Odvetnica Tanja Koroec
Odvetnica

 


Dedovanje, herka iz prejnje veze,
15.3.2017 Karmen

Pozdravljeni, Z moem sva poroena 20 let. V zakon sem s seboj pripeljala herko iz prejnje veze. V skupnem zakonu nimava otrok. V tem asu sva naredila hio, ki je v celoti pisana na moa. Zanima me ali je v primeru, da se meni kaj zgodi, moja herka dedi? Mo nima dediev iz prvega dednega reda. Ker mislim, da ne in da bi v tem primeru dedovali njegovi neaki, me zanima, kaj nam je narediti. Prepisati pol hie name - in lahko herka deduje po meni, ali da mo mojo herko posvoji (ali je to sploh mogoe - stara je namre 25 let). Hvala za va odgovor.


Odgovor


Pozdravljeni!

Hi bo dedovala premoenje zgolj po vas, ne pa tudi po mou. Glede na to, da je nepreminina knjiena zgolj na moa bi vai heri kot dedinji bil na razpolago zahtevek, da je hia vajino skupno premoenje in da je ena polovica tudi vaa - ti postopki so sicer dolgotrajni in dragi. Zato bi nedvomno bilo najprimerneje va primer pogodbeno urediti e za asa ivljenja vas in vaega moa - kakne vrste pogodba pa bi prila v potev pa obiajno s strankami prouimo na skupnem sestanku, ko se vidi kakne so elje, priakovanja, pripravljenost vseh vpletenih in ko strankam tudi predstavim kakne so posledice posameznih pogodb.

Posvojitev ne pride v potev.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Koroec

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]