Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Koroec : Odgovor


Odvetnica Tanja Koroec
Odvetnica

 


Dolg po zapuini,
24.2.2016 domen

Na zapuinski obravnavi po pokojni mami sem prijavila, da imam terjatev do pokojne mame. Ker je na njenem TRR bilo samo nekaj eurov sem mislila, da pa ne morem zahtevati poplaila, e ni denarja. Naknadno sem ugotovila, da je pa mama pred smrtjo, za asa ivljenja, podarila svoji stareji heri (moji sestri) parcelo, ki je priblino toliko vredna, kor moja terjatev do pokojne mame. Ali lahko zahtevam, da sestra vrne parcelo v zapuino, da se poplaa moja terjatev!?


Odgovor


Pozdravljeni!

V primeru darila sestri s strani vae matere lahko zahtevate vrailo darila zaradi prikrajanja nujnega delea, vse pa je odvisno tudi od tega ali je zapuinski postopek e zakljuen. Sicer pa je za natanno opredelitev vaih pravic potreben vpogled v zapuinski spis, dosedaj sklenjene pogodbe ter se seznaniti z morebitnimi drugimi okoliinami.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Koroec

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]