Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Nepravilen izračun plače,
18.2.2016

Pozdravljeni, na Vas se obračam s precej kompleksno zadevo. Trenutno smo še v zbiranju dokazov, ker menimo, da nas delodajalec zavaja, krade, nekatere že več let. Namreč pri obračunavanju plač se dogajajo napake za katere menimo, da se ne bi smele dogajati, seveda v škodo zaposlenih. tukaj bi Vam zastavila prvo vprasanje in sicer za koliko časa nazaj lahko delavci v kolikor dokaženo napako pri izračunu, terjamo dolg in po kolikšnem času zadeva zastara? Delodajalec plačo izračunava tako, da si plače sami nikakor ne zmoremo preveriti. Pozorni pa smo na izračun postali sedaj, ko je stopil v veljavo novi zakon o minimalni plači, nam pa se pri plačah ničesar ne pozna, kvečjemu smo dobili se manj kot po starem zakonu, kljub temu da smo opravili večje število delovnih ur. Tretja zadeva pa je, da nam kradejo tudi pri nadurah, katerih nam me izplačujejo, ampak jih moramo koristiti za njihove usluge, posledično pa nam pri obračunavanju storitev namesto neto ure zaračunavajo bruto ure, čeprav bi morali neto pri vsem tem pa je absurd to, da nam nadure upoštevajo za navadno uro, torej nas dvakratno kradejo. Hvala za odgovore. Lep pozdrav!


Odgovor


Spoštovani!

Vse denarne terjatve iz naslova delovnega razmerja zastarajo v roku petih let. Za postavitev zahtevka pred sodiščem boste potrebovali točne izračune.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]