Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Pogodba za zaposlitev - subvencionirana,
5.12.2014

Z določenima težko zaposljivima delavcema smo lani sklenili pogodbo o 12 mesečni zaposlitvi, ki jo je delno subvencionirala Eu, delno pa RS. Za oba delavca smo prejeli 10.000 Evr, kar znaša zgolj za poplačilo prispevkov, brez regresa... Eden od njiju je z nami zadovoljen, eden pa nikakor ne upošteva navodil, ter konstantni dela nekaj po svoje. Ko mu kaj razložiš, zadevo upošteva nekaj časa, nato pa spet po starem. Tera svoje, ker je star 55 let in očitno ga nikakor ne moremo naučiti, da bi se vklopil v sistem ter nenehno grozi z raličnimi inšpekcijami. S svojim vedenjem močno negativno vpliva na proizvodni proces, včasih pa se mu pri zabušavanju pridružijo še drugi delavci. Sedaj je pri nas nekaj več kot 6 mesecev. Ali se lahko takšna pogodba sploh razdre, če z delavcem nisi zadovoljen? Kolikšen znesek je potrebno vrniti subvencionirancem, če bo človek počasi pri nas že 7 mesecev? Vsem delodajalcem pa polagam na srce, da morajo biti pri sklepanju letnih pogodb močno previdni, saj se na zavodu za zaposlovanje skriva svašta. Glede na to, da je invalid tretje stopnje z njim delamo zares v rokavicah ampak počasi nam zadeva prekipeva. Ker smo častni ljudje želimo pogodbo izpeljati do konca vendar bo zadeva končana močno v našo škodo. Vztrajamo dejansko samo za to, da bomo lahko drugo leto spet kandidirali na razpisu, kajti sicer z nami zavod za zaposlovanje ne bo želel več podpisati pogodbe. Vsekakor pa bomo po novem pred sprejetjem zaposlenega delavca močno preverili, predhodno da se spustimo zopet v takšno avanturo.( kljub klavzuli v pogodbi, da delavec sme nastopiti delo šele s prvim dnem podpisa pogodbe, drugače pa je pogodba nična ). Dobro naštudirana caka Ali imate morda kakšen nasvet?


Odgovor


Pozdravljeni!

V vaši zadevi bi bilo zaradi prejete subvencije pregledati pogodbo, ki ste jo sklenili z zavodom. Sicer pa je možno podati odpoved tudi iz krivdnega razloga ali iz razloga nesposobnosti - vendar kot že navedeno glede na sklenjeno pogodbo z zavodom preučiti posledice take odpovedi.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]