Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Socialna pomoč,
22.11.2014

Pozdravljeni! Do 30.9.2014 sem imel status dijaka, oktobra 2014 sem se prijavil na zavod za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve, še isti dan sem na Center za socialno delo vložil prošnjo za socialno pomoč in prošnjo za plačilo prispevka za zdravstveno zavarovanje. Dne 10.11.2014 sem prejel odločbo Centra za socialno delo da nisem upravičen do pomoči niti do plačila prispevka za zdravstveno zavarovanje ker sem imel nakazila na račun iz naslova študentskega dela v času ko sem še imel status dijaka. Zavod za zdravstveno zavarovanje mi je tudi poslal odločbo da nisem zavarovana oseba. Prosim za nasvet kaj naj naredim. Hvala in lep pozdrav!


Odgovor


Spoštovani!

Menim, da bi bilo potrebno v vašem primeru pregledati vsebino odločbe, s katero vam je bila zavrnjena prošnja za dodelitev denarne socialne pomoči, saj podatki, ki ste mi jih posredovali, žal ne zadostujejo za podajo konkretnega odgovora. Dejstvo je, da je tako upravičenost kot tudi sama višina zneska denarne socialne pomoči odvisna od pogojev, ki jih določa Zakon o socialno varstvenih prejemkih.

Glede na to, da ste rok za vložitev pravnega sredstva zoper odločbo že zamudili, bi bilo vredno razmisliti o novi vložitvi prošnje.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]