Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Koroec : Odgovor


Odvetnica Tanja Koroec
Odvetnica

 


Upravien do odkodnine,
27.5.2013

Lep pozdrav! Imam slede problem z banko, v soboto dne 18.5. sem elel v ivilski trgovini v Nemiji plaati s slovensko plailno kartico, saj nisem imel dovolj gotovine pri sebi. Ker plailo s kartico ni bilo uspeno, sem se odpravil do najblijega bankomata in opravil uspeen dvig gotovine, s katero sem se vrnil v trgovino in opravil nakup. Nato so se zaele stvari zapletati, 20.5. so me klicali iz banke in me opozorili, da so mi kartico blokirali zaradi poskusa zlorabe, kartico sem imel ves as pri sebi in v trgovini nisem uspel niti vpisati kode PIN, informativno sem preveril tudi stanje na raunu preko SMS sporoila, ki je ostalo nespremenjeno. Opozoril sem jih na to, da mi blokado nemudoma sprostijo, saj sem v tujini in moram poravnati stroke bivanja v hotelu in imeti denar na razpolago, da se po opravljenem delu lahko pripeljem z avtomobilom nazaj domov. Nato so me iz banke e enkrat klicali nazaj in mi povedali, da so blokado umaknili. 27.5 sem elel ponovno dvigniti gotovino na bankomatu vendar mi je tokrat kartico porlo. Klical sem na center za pomo uporabnikom plailnih kartic v SLO, kjer sem ugotovil, da mi blokade niso sprostili od zaetka blokade 20.5. Ali sem upravien do kakne odkodnine in ali imam v tem primeru kakno pravno podlago za tobo, saj sedaj nevem niti kako se bom pripeljal do doma z avtomobilom, kako bom poravnal stroke bivanja v hotelu? Za vse odgovore se e vnaprej zahvaljujem!


Odgovor


Pozdravljeni!

Za odkodninsko odgovornost morajo biti izpolnjene naslednje predpostavke: protipravnost (to pomeni, da bi banka morala kriti zakon oz. pravila poslovanja), vam konkretno nastala koda (materialna ali nematerialna), vzrona zveza med kodo in dejanjem banke, torej , da je ravno zaradi dejanja banke vam nastala koda. Predlagam, da v primeru da menite, da obstajajo navedeni elementi dokumentacijo v zvezi s tem dostavite svojemu odvetniku, ki bo zadevo izvedel.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Koroec

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]