Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Upravičen do odškodnine,
27.5.2013

Lep pozdrav! Imam sledeč problem z banko, v soboto dne 18.5. sem želel v živilski trgovini v Nemčiji plačati s slovensko plačilno kartico, saj nisem imel dovolj gotovine pri sebi. Ker plačilo s kartico ni bilo uspešno, sem se odpravil do najbližjega bankomata in opravil uspešen dvig gotovine, s katero sem se vrnil v trgovino in opravil nakup. Nato so se začele stvari zapletati, 20.5. so me klicali iz banke in me opozorili, da so mi kartico blokirali zaradi poskusa zlorabe, kartico sem imel ves čas pri sebi in v trgovini nisem uspel niti vpisati kode PIN, informativno sem preveril tudi stanje na računu preko SMS sporočila, ki je ostalo nespremenjeno. Opozoril sem jih na to, da mi blokado nemudoma sprostijo, saj sem v tujini in moram poravnati stroške bivanja v hotelu in imeti denar na razpolago, da se po opravljenem delu lahko pripeljem z avtomobilom nazaj domov. Nato so me iz banke še enkrat klicali nazaj in mi povedali, da so blokado umaknili. 27.5 sem želel ponovno dvigniti gotovino na bankomatu vendar mi je tokrat kartico požrlo. Klical sem na center za pomoč uporabnikom plačilnih kartic v SLO, kjer sem ugotovil, da mi blokade niso sprostili od začetka blokade 20.5. Ali sem upravičen do kakšne odškodnine in ali imam v tem primeru kakšno pravno podlago za tožbo, saj sedaj nevem niti kako se bom pripeljal do doma z avtomobilom, kako bom poravnal stroške bivanja v hotelu? Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem!


Odgovor


Pozdravljeni!

Za odškodninsko odgovornost morajo biti izpolnjene naslednje predpostavke: protipravnost (to pomeni, da bi banka morala kršiti zakon oz. pravila poslovanja), vam konkretno nastala škoda (materialna ali nematerialna), vzročna zveza med škodo in dejanjem banke, torej , da je ravno zaradi dejanja banke vam nastala škoda. Predlagam, da v primeru da menite, da obstajajo navedeni elementi dokumentacijo v zvezi s tem dostavite svojemu odvetniku, ki bo zadevo izvedel.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]