Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Koroec : Odgovor


Odvetnica Tanja Koroec
Odvetnica

 


Prijava stalnega bivlia,
19.5.2013 Obupana

Spotovani! Vljudno prosim za pomo pri naslednjem problemu: Dolgoletni "prijatelj", ki ima dravljanstvo bive YU republike in tam poseduje nepreminine in slovensko dravljanstvo, tukaj ni imel prijavljenega stalnega bivalia. Ker sva prijateljevala, sem mu dovolila, da je obasno prespal pri meni. Nedavno pa sem nakljuno prestregla priporoeno poiljko, v kateri ga UE z odlobo obvea, da ima poslej stalno bivalie na mojem naslovu!! Iz odlobe je razvidno, da se je prijavil na moj naslov s pomojo prie, ki je priala, da e ve kot 20 let ivi na mojem naslovu. Takoj sem pretrgala vse stike z njim in zamenjala kljuavnico . Moje vpraanje pa se glasi: Kako je mogoe, da se je lahko na moj naslov prijavil brez moje vednosti? Ali za to obstaja pravna podlaga? Ali lahko izpodbijam to odlobo? Tudi sama imam dosti pri za neresninost njegovih izjav. Imam pravno podlago za izpodbijanje odlobe? Bojim se tudi iztejevalcev, saj vem, da je bivi "prijatelj" v dolgovih.


Odgovor


Spotovani!

Predlagam vam, da se im prej obrnete na UE in zahtevate pojasnila in izbris iz vaega naslova, saj dejansko ne prebiva ve pri vas. Ta postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivalia bo po uradni dolnosti speljala upravna enota.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Koroec

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]