Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Dolg,
9.11.2012

Pozdravljeni! Pred 20. leti sva s prijateljem posodila denar parim ljudem. Prijatelj je naredil pri notarju zadolžnico in ti ljudje so zastavili nepremičnine v primeru, da ne bi vrnili denarja. Na zadolžnici je bil napisan samo on kot posojilodajalec. Znesek je bil še v takratnih nemških markah. Ker denarja niso vrnili je dal na sodišče. Meni je pa pri notarju overil, da je polovico denarja od posojilojemalcev mojega. Ker v vseh teh letih nisem imel stika s prijateljem, me zanima kako je sedaj s tem denarjem, ki ga je prijatelj izterjal. Dolg do mene verjetno ne zastara. Kako se ta denar, ki je bil izterjan (ves denar ni bil izterjan) preračuna v sedanje eure? Kako je z denarjem če prijatelj umre. Mi vrnejo njegovi otroci? Lepa hvala za odgovor.


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si

Pozdravljeni!

Preračun DEM v EUR se opravi po določenem tečaju in sicer 1 EUR = 1,95583 DEM. Vašega prijatelja bi bilo potrebno pozvati k vračilu vašega deleža. V primeru smrti bi morali vašo terjatev priglasiti v zapuščino in povračilo uveljavljati od dedičev. Glede zastaranja pa bi bilo potrebno iz listin čim prej razbrati ali ni vaša terjatev zastarala.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]