Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 590

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Pravice mlade mamice,
10.9.2012 anita

Spoštovani, zaposlena sem 5 let v pekarni za nedoločen čas. Stara sem 30 let. Lani (2011) sem v mesecu maju zanosila. Ker je nosečnost bila rizična sem bila vse do januarja (2012) na bolniški. V mesecu juliju (2011) sem dobila domov da na podlagi 1.odst. 83.člena Zakona o delovnih razmerjih opzorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Letos februarja sem rodila in sem sedaj na porodniški do konca leta. Zanima me ali me lahko delodajalec odpusti, ko januarja (2013) nastopim službo pri njem? Kake so moje pravice oziroma bonitete? Ali lahko zaprosim za polovični delovni čas (4 ure)? Ali lahko delam ponoči? Ali mi pripada regres, če delam 4 ure? Ali mi pripadajo prevozni stroški, če delam 4 ure? Zanima me tudi ali si lahko v tem času, do konca leta najdem novo službo pri drugem delodajalcu brez odpovednega roka? V upanju, da mi boste čimprej odgovorili vas lepo pozdravljam in hkrati želim še lep dan naprej.


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si

Pozdravljeni!

Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti, ter ves čas ko doji otroka, in staršem v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela in še en mesec po izrabi tega dopusta. Če bi vam v tem času (torej 1 mesec po izteku starševskega dopusta) delodajalec vročil odpoved pogodbe o zaposlitvi gre za nezakonito odpoved pogodbe, svoje pravice v zvezi s tem pa uveljavljate pred Delovnim sodiščem.

Lahko se zaposlite tudi za polovični delovni čas, razliko do prispevkov za polni delovni čas pa vam lahko na podlagi vaše vloge krije država in sicer, če imate enega otroka do njegove starosti 3 let, če imate dva otroka pa do 6. leta starosti mlajšega otroka.

Delavcu, ki neguje otroka starega do treh let se lahko naloži opravljanje nadurnega dela in dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju. Če živite z otrokom sami pa je takšno soglasje potrebno do otrokovega 7. leta starosti. (190. člen Zakona o delovnih razmerjih).

Imate pravico do sorazmernega dela regresa.

Povračilo stroškov prevoza vam pripada.

Službo lahko zamenjate glede odpovednih rokov pa vas zavezuje pogodba o zaposlitvi in Zakon o delovnih razmerjih, lahko pa se z delodajalcem sporazumete o odpovedi in tudi glede odpovednega roka.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]