Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Razdelitev premoženja,
9.9.2012 emil

Ker ne moremo pravično razdeliti premoženja, so solastniki omenili sodno razdelitev premoženja. Ali se lahko tudi moj delež proda na dražbi čeprav nimam nobenih dolgov do rubežnikov? Hvala!


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si

Pozdravljeni!

V vašem vprašanju navajate dve zadevi in sicer delitev nepremičnine in dolgove do rubežnikov. V zvezi z delitvijo nepremičnine zakon določa, da lahko katerikoli od solastnikov kadarkoli predlaga razdružitev solastnega premoženja tako, da se le to razdeli v naravi (parcelira), ali proda na dražbi in kupnina razdeli med solastnike (takrat kadar delitev v naravi ni možna), ali pa eden prevzame celotno nepremičnino in izplača ostale solastnike. Glede dolgov pa, če vi niste nikomur nič dolžni, tudi izvršba (rubež) na vaš delež nepremičnine ni dovoljena. Za natančen odgovor pa bi bilo potrebnih več podatkov, pogledati pa bi bilo potrebno tudi izpiske iz zemljiške knjige, saj iz vašega vprašanja ni jasno ali gre za skupno lastnino (kjer deleži niso določeni) ali za solastnino.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]