Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Izvršba in položnica,
6.6.2012 Max

Zaradi neplačila položnice, za katero menim, da ni bila upravičeno izstavljena mi grozi izvršba. Ker s tem nimam izkušenj, me zanima kakšen je postopek izvršb in kolikšna je možnost pritožbe? Glede na to, da menim, da upnik do tega denarja ni upravičen, me zanima kako oz. na kakšen način se lahko izognem blokadi računa? S takoimenovanim upnikom nimam nobenega pogodbenega razmerja, kar po mojem mnenju oteži postopek izvršbe; namreč upnik mora predložiti podlago za nastali dolg, ali se motim? Hvala.


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si

Pozdravljeni!

Na izdani račun, na katerem opazite nepravilnosti je potrebno pri izdajatelju računa vložiti ugovor v roku 8 dni, ki ga pošljete s priporočeno poštno pošiljko.

Glede postopka izvršbe predvidevam, da bo vložen na podlagi verodostojne listine in bo vam vročen sklep o izvršbi, zoper katerega morate ugovarjati v roku 8 dni. Svetujem vam, da si poiščete pravno pomoč, saj neobrazložen ugovor brez dokazov lahko sodišče zavrže, kar pomeni, da postane sklep o izvršbi pravnomočen in izvršljiv. V pravdnem postopku, ki sledi uspešnemu ugovoru izvršbe imate možnost podati vse navedbe in dokaze.

Izvršba se začne opravljati po pravnomočnosti sklepa o izvršbi oz. pravnomočni sodbi.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]