Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Povračilo stroškov za malico,
6.6.2012 Rozalija - Marija

Pozdravljeni, zanima me ali lahko delodajalec izplača povračilo stroškov za malico v vrednostnih bonih ali ne. Sem namreč dnevno na terenu in teh bonov ne morem vnovčiti vsepovsod, zato me zanima ali lahko tako povrne stroške za malico? Poleg tega me zanima ali lahko letni regres za dopust izplača v bonih v celoti? Za vaš čimprejšnji odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si

Pozdravljeni!

ZDR v zvezi s pravico do povračila stroškov za prehrano izrecno ne določa, da mora biti povračilo teh stroškov vedno v denarni obliki izrecno pa je to določeno samo za plačo. To pravico je s kolektivno pogodbo mogoče urediti tudi na drug ustrezen način, saj lahko kolektivna pogodba določa, da je delodajalec dolžan zagotoviti delavcu topli obrok med delom v ustrezni kalorični vrednosti in kakovosti in le tedaj, če tega objektivno ne more zagotoviti, mora delavcu povrniti stroške prehrane v denarnem znesku.

Glede regresa za letni dopust pa menim, da bi moral biti izplačan v denarni obliki, saj je le-ta namenjen temu, da delavec ta denar porabi za oddih oz. dopust, možno pa je da je v posameznih panožnih kolektivnih pogodbah določeno tudi drugače.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]