Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 458

Velenje.com : Strokovnjakdr. Ivan Janežič : Odgovor


dr. Ivan Janežič
Stomatologija

 


Razmak med sprednjima zoboma,
22.1.2008

Pozdravljeni! Imam razmak med sprednjima zoboma. Ker gre le za estetsko napako bom mogla sama plačati za fiksni zobni aparat. Ortodontka mi je predlagala bele zvezdice, vendar sem prebrala, da obstaja možnost poškodbe sklenine pri odstranjevanju aparata. Aparat bi imela le na zgornjih 8 zobeh (na vsaki strani po 4). Zanima me kakšna je možnost poškodbe sklenine in ali je možnost, da se mi zobje postavijo v prvotno lego, saj bi ortodontka premaknila le 4 zobe na vsaki strani? Ali je možno, da se po odstranitvi aparata poznajo lise na zobeh? Hvala za odgovor in lep pozdrav!


Odgovor


Strahovi, ki izhajajo iz vašega vprašanja so povsem odveč. Materiali in metode,ki se danes uporabljajo v ortodontiji in v zobozdravstvu nasploh so tako varni in preizkušeni, da so možnosti,ki jih nakazujete, minimalne. Največkrat gre za malomaren ali neresen pristop pacienta do samega zdravljenja. To verjetno pri dobro motiviranih pacientih ni bil nikoli problem. Le pogumno!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]