Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakBoris Glavnik, s.p. : Odgovor


Boris Glavnik, s.p.
Finančno svetovanje

 


V kaj vlagati,
25.3.2014

Pred časom (pred krizo) ste priporočali vlaganje v srebro, zlato, renij... Kako pa mislite danes?


Odgovor


Pozdravljeni!
Možnosti in priložnosti za vlaganja so vedno. Renij nisem priporočal pred krizo, ampak od leta 2011 naprej, ker prej ni bilo zakonsko legalne možnosti za vlaganja. Kaj mislim danes? Isto kot vedno. Odvisno od vsakega posameznika, njegove situacije, premoženjskega stanja, odnosa do tveganj, kaj želi doseči, itd. 100% varnosti, 100% garancije ni nikjer. To se je od začetka krize pa do danes tudi pokazalo. Lastniki podrejenih obveznic so imeli 100% garancijo na glavnico in obrestno mero. Izdajatelji teh obveznic so lastnikom čez nekaj časa ponujali odkup teh obveznic po močno znižani diskotni ceni. Glavnina se ni odločila za prodajo. Državni zbor je na ukaz iz EU sprejel zakon o razlastitvi lani, malo pred koncem leta. Čez noč so bili vlagatelji ob svoje premoženje, tako glavnico kot dogovorjene obresti. Enako se je zgodilo delničarjen bank, npr. Nova KBM,.... Vidimo tudi da tiskanje denarja ni rešitev. Raste samo zadolženost večine držav, vlade pa vedno bolj iščejo denar pri državljanih (vedno manjši socilani transferji, novi davki, povišani davki, manjše plače, višanje cen, razmišlanja o kriznih davkih..). V EU so v lanskem letu izdali zakon o pospešenem iskanju gotovine. Tudi pri nas se v ta namen izobražuje posebne inšpektorje, ter tehnično dodeluje sistem, kako se bo to izvajalo. Glede gotovinskih plačil je že sprejeto, da lahko kupite nekaj z gotovino samo do 5000 eur, če je znesek večji ga morate nakazati. Se pravi, avto v vrednosti 10000 eur več ne morete kupiti z gotovino na roko.
Glede na situacijo danes in v prihodnje je moje splošno priporočilo čim večja razpršitev sredstev, premoženja. Konkretno kaj je za vas primerno,pa po osebnem sestanku.
Lep pozdrav!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]