Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakBoris Glavnik, s.p. : Odgovor


Boris Glavnik, s.p.
Finančno svetovanje

 


Vzajemni skladi,
16.4.2009

Ali je sedaj pravi čas za vlaganje v vzajemne sklade ali naj še počakam zaradi razmer na trgu? Najlepša hvala za odgovor.


Odgovor


V sklade za dolgoročnega vlagatelja je vedno pravi čas za vlaganje. Prilagaja se samo način vlaganja in pa višina vplačanih sredstev, kakor tudi izbor samih skladov. Trenutno situacijo na trgu smatram kot izjemno priložnost za prihodnost. K trenutnim razmeram se prilagajajo tudi DZU- ji, kar je samo še dodatna priložnost za povečanje dobička vlagatelja. Sam trenutno svetujem strankam povsem nov produkt, kjer je 100% popust na vstopno provizijo, oz. je ni, če se vlagatelj drži določenih dogovorjenih pogojev. Drug dejavnik v teh časih je volatilnost trga, kar je zopet dodaten plus za vlagatelje. Sprejeti zakon o krovnih skladih olajša prestope med posameznimi skladi, kar se tiče davkov, tako da sedaj lažje prilagajamo naložbeno politiko z manj stroški.
Z vsakim evrom, ki ga naložimo na kapitalski trg, postanemo lastniki premoženja. Z vsakim evrom katerega hranimo na banko, v nogavico ali ga imamo v žepu smo upniki. Ostane nam upanje, da bomo za njega nekaj dobili. Denar nikoli ni bil hranilnik vrednosti, ampak nam služi samo kot menjalno sredstvo.
Skratka sedaj je apsolutno pravi čas za vstop, vendar moramo vedeti na kakšen način, s kakšno vsoto, katere sklade, s kakšnimi stroški, s kakšnimi riziki, ....
V kolikor ste sami dovolj poučeni, potem kar pričnite z vlaganji, v nasprotnem primeru pa se raje posvetujte, kajti tudi od tega je odvisen končni rezultat.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]