Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakFLOP, d.o.o. : Odgovor


FLOP, d.o.o.
Računalništvo, strojna in programska oprema

 
Povezava z oddaljenim računalnikom,
27.5.2005 f2005

Pozdravljeni! Rad bi imel povezavo s svojim računalnikom (domačim) iz službe. Kakšne nastavitve moram narediti v svojem računalniku, da bi lahko imel dostop do njega? Kateri uprabniško ime in geslo moram vnesti pri vspostavitvi povezave z mojim računalnikom, (ZA VSTOP V INTERNET ali ZA VSTOP V SAM SISTEM, namreč pri meni so različna)? Kaj je to DOMENA, tudi DOMENO naj bi moral vnesti pri vspostavitvi. Vem tudi za IP-številjko. pri poizkusu vspostavitve mi nikakor ne uspe. je mogoče potrebno POŽARNI ZID IZKLOPIT, po mojem ne!!? Do zdaj ste mi velikokrat pomagali, na kar vam se zahvaljujem. Prosim za vašo pomoč. Lep pozdrav. in še enkrat hvala.


Odgovor


Če bi se radi povezali od doma z vašim računalnikom v vašem podjetju se boste morali obrniti na skrbnika oziroma administratorja vašega omrežja. Ta mora namreč nastaviti router, požarni zid, server in vaš računalnik, da boste potem vi lahko od doma varno dostopali do vašega računalnika.

Veliko sreče pri prepričevanju administratorja, da vi to nujno potrebujete.


Če pa želite iz službe vzpostaviti povezavo z vašim domačim računalnikom, potem je potrebno najprej pripraviti domači računalnik. Kot prvo, morate nastaviti geslo za uporabnika. To storite v nadzorni plošči ikona uporabniški računi. Potem je potrebno omogočiti remote desktop. Z desno miškino tipko kliknete na ikono "Moj računalnik" v meniju ki se odpre kliknete na "Lastnosti" in v oknu ki se odpre izberete jeziček "Oddaljeno". Zdaj samo še označite možnost za oddaljeno namizje. Vse to v seveda velja za Windows XP pro. Windows XP home te opcije nima.
V službi boste potrebovali ravnotako Windows XP. Povezali se boste s pomočjo programa Remote Desktop Connection, ki ga najdete, če kliknete na START, Programi, Pripomočki, Povezave in Povezava z oddaljenim namizjem. (Upam, da je v slovenski verziji tako prevedeno, sam uporabljam angleško).

Tako zdaj vpišete IP naslov vašega domačega računalnika, potem pa še uporabniško ime in geslo, ki ste si ga določili. Seveda ne vnašate uporabniškega imena in gesla za povezavo na internet ampak uporabniško ime od uporabnika računalnika in geslo, ki ste ga uporabniku določili v nadzorni plošči. Verjetno je odveč povdariti, da mora biti računalnik doma vklopljen in povezan na internet v trenutku, ko se boste iz službe hoteli povezati.


Zadeva bo delovala v kolikor doma ne uporabljate kakšnega routerja ali požarnega zidu poleg tistega v samih Windowsih XP. Seveda bo potrebno požarnemu zidu povedati, da naj dovoli programu za oddaljeno namizje, komuniciranje z internetom. (Če uporabljate požarni zid, ki je vgrajen v Windows-ih XP, bo to za vas uredil sam Windows XP). Če uporabljate router za dostop do interneta, bo potrebno nastaviti "forwarding" za port 3389 na lokano IP številko vašega domačega računalnika.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]