Velenje.com uporablja pikotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter pikotke zunanjih partnerjev, s katerimi beleimo statistiko obiska. Ve o pikotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglaa, z uporabo pikotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakBranko umurdi : Odgovor


Branko umurdi
Licencirani trener fitnesa FZS

 
Hujanje in idealna tea,
3.11.2007 mimi

Pred dvema mesecama sem zaela hujati in me zanima kakna je moja ITM (idealna telesna masa). Merim 162, stara sem 16 in imam zelo mone kosti, torej mono strukturo telesa. Imela sem 88 kg kar je ogromno zame in sedaj sem jih imam 72kg. Koliko jih e moram izgubiti? Hvala lepa!


Odgovor


Zdravo!

Za izraun se obiajno upoteva starost posameznika, telesna viina, spol, konstitucija posameznika. Idealna telesna tea je ponavadi podana v obliki razlinih tabel. Osnovno vodilo pri tej problematiki je da loveka ni mogoe utesniti v noben kalup ali tabelo, lahko pa poskuamo vsaj priblino oceniti njegovo stanje hranjenosti na ve nainov, predvsem pa s pomojo ocene optimalne mase.


OTM = OPTIMALNA TELESNA MASA
R = (TV-150cm) / 2.5cm
TV = TELESNA VIINA

OTM = 45kg + 2,25kg X R (za enske)
OTM = 48kg + 2,70kg X R (za moke)

Ne pozabi, da so to samo tevilke. To so teoretini izrauni, ki se nikakor ne morejo primerjati z lovekovim poutjem. e se ti pouti dobro v svoji koi, tevilke iz tega izrauna ali celo iz tehnice nimajo bistvenega pomena. estitam na e doseenem rezultatu in veliko uspehov e naprej.

 

<< Nazaj na spisek vpraanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]