Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 594

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloUstanovitev skupne občinske uprave SAŠA regije


5. nov 2019

Svetniki so na današnji seji Sveta Mestne občine Velenje soglasno sprejeli tudi Predlog Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave SAŠA regije. Zaradi sprememb, ki jih določa Zakon o financiranju občin, se bosta obstoječa skupna organa Medobčinska inšpekcija, redarstvo in varstvo okolja ter Urad za urejanje prostora SAŠA regije združila v nov skupen organ Skupna občinska uprava SAŠA regije. Poleg že obstoječih nalog bo nov skupni organ izvajal tudi naloge občinskega odvetništva, pravne službe in proračunskega računovodstva.

Skupna občinska uprava SAŠA regije bo opravljala upravne, strokovne in pospeševalne naloge občinskih uprav občin ustanoviteljic (občine Gornji Grad, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Solčava, Šmartno ob Paki, Šoštanj in Mestna občina Velenje) in naloge v zvezi z zagotavljanjem javnih služb.

Zakon o financiranju občin je z namenom krepitve medobčinskega sodelovanja spremenil pogoje za pridobitev sredstev iz državnega proračuna za sofinanciranje skupnih občinskih uprav, hkrati pa se je z novim zakonom povečalo tudi število delovnih področij. Zaradi sprememb, ki jih določa omenjeni zakon, se bosta obstoječa skupna organa združila v nov skupni organ Skupna občinska uprava SAŠA regije. Poleg nalog, ki se izvajajo že sedaj (medobčinska inšpekcija, medobčinsko redarstvo, varstvo okolja, urejanje prostora), se bodo po novem izvajale tudi naloge občinskega odvetništva, pravne službe in proračunskega računovodstva.

Občina je upravičena do sredstev za sofinanciranje navedenih nalog v višini 30 % v prejšnjem letu realiziranih odhodkov njenega proračuna za financiranje skupnih občinskih uprav, če je vključena v skupno občinsko upravo z najmanj tremi občinami in se zanjo opravlja najmanj ena naloga. Višina sofinanciranja se poveča za pet odstotnih točk za vsako dodatno nalogo, ki jo skupna občinska uprava opravlja za vse občine, vključene v skupno občinsko upravo, pri čemer skupna višina sofinanciranja ne sme preseči 55 %. Sofinancirajo se sredstva za plače in druge izdatke ter prispevki za zaposlene v skupnih občinskih upravah, povečani za 20 %.

Skupno sofinanciranje za Mestno občino Velenje je predvideno v višini 55 %.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]