Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 1786

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloEvropski teden mobilnosti in Dan brez avtomobila tudi v Velenju


11. sep 2019

Mestna občina Velenje tudi letos sodeluje pri projektu Evropski teden mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 22. septembrom. V torek, 17. septembra, bomo na Rudarski cesti pripravili prireditev Dan brez avtomobila. V ta namen bomo med 7. in 14. uro zaprli del te ceste in na njej pripravili različne delavnice, kolesarski poligon za osnovnošolce, lutkovno predstavo, gibalni poligon za vrtčevske otroke, postavili bomo simulator varne vožnje idr. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Evropski teden mobilnosti je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Slogan letošnjega tedna mobilnosti je »Gremo peš!«.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo potekalo kar nekaj dogodkov. V soboto, 14. septembra, vas ob 10. uri vabimo pred mestno hišo, od koder se bomo skupaj odpravili na tematsko vodenje po mestu ob letošnjem visokem jubileju – 60. obletnici od odprtja novega mestnega središča.

Na prireditvi Dan brez avtomobila v torek, 17. septembra, na Rudarski cesti, bo prisotne ob 10. uri pozdravil podžupan Peter Dermol. Ta dan bo dogajanje zelo pestro:
- lutkovna predstava (Lisička zvitorepka, ob 9.00 in 10.30) – Festival Velenje, Lutkovno gledališče Velenje,
- kolesarski poligon za osnovnošolce,
- prometni poligon za vrtčevske otroke – Vrtec Velenje,
- gibalni poligon za vrtčevske otroke – Vrtec Velenje,
- poligon Kolesarčki – izvajalec Jumicar kolesarčki,
- nogomet, badminton – Športna zveza Velenje,
- delavnica Pejt na skejt – Društvo Duša,
- starodobniki na kolesih – Kulturno-turistično društvo Kulturnica Gaberke,
- simulator varne vožnje – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Šolski center Velenje,
- avtobus Lokalc na ogled – Nomago, d. o. o.,
- likovne delavnice – OŠ Mihe Pintarja Toleda in OŠ Šalek,
- Knjigobežnica (vzemi knjigo) – Center ponovne uporabe Velenje,
- predstavitev projektov Zavoda KSEENA – Zavod Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško KSSENA,
- preizkušanje novega električnega kolesa Bicy (v oktobru bomo v sistem Bicy vključili devet električnih koles).

V soboto, 21. septembra, bo na Titovem trgu v Velenju potekala prireditev Velenje se predstavi, na kateri bomo v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravili dve aktivnosti. Ob 10. uri se bodo na Titov trg pripeljali kolesarji s starimi kolesi, ki bodo zagotovo zelo zanimivi za obiskovalce, ob 11.30 pa bo start Teka očkov.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti smo letos poleg prireditev, ki se bodo odvile v tem času, izvedli tudi nekaj trajnostnih ukrepov:
- brezplačni prevozi za starejše in gibalno ovirane občane Mestne občine Velenje Kamerat (od novembra 2018 dalje),
- nadgradnja obstoječega sistema izposoje koles Bicy z novo postajo pri Osnovni šoli Antona Aškerca (sofinancirana iz projekta Chestnut, ki je s 85 % sofinanciran iz programa Interreg Podonavje) in šestimi kolesi,
- razvoj mobilne aplikacije Bicy, ki omogoča spremljanje stanja sistema za izposojo koles preko pametnih telefonov (projekt Chestnut, ki je s 85 % sofinanciran iz programa Interreg Podonavje),
- prikaz voznih redov Lokalca v aplikaciji Google Maps,
- projekt Mestno kolesarsko omrežje vzhod – Trajnostna mobilnost, s katerim smo uredili dodatne kolesarske steze,
- oktobra bomo v sistem Bicy vključili devet novih električnih koles, uredili dve novi postaji v Šaleku in pri Konjeniškem klubu Velenje ter nova priključna mesta na postajah pri občini in Gorici (nadgradnjo sistema smo sofinancirali iz projekta Smart Commuting, ki je v višini 85 % sofinanciran iz programa Interreg Srednja Evropa, iz operacije sodelovanja Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, ki je v višini 85 % sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, in iz projekta Chestnut, ki je v višini 85 % sofinanciran iz programa Interreg Srednja Evropa).

Prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti organizira Mestna občina Velenje v sodelovanju z Zavodom Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško KSSENA, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Velenje, Vrtcem Velenje, velenjskimi osnovnimi šolami, Šolskim centrom Velenje, Športno zvezo Velenje, Festivalom Velenje, Zavodom za turizem Šaleške doline, Centrom ponovne uporabe Velenje, Društvom DUŠA, Kulturno-turističnim društvom Kulturnica Gaberke in Mladinskim centrom Velenje.----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]