Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Za dobro jutro : Vprašanje
 

rusija (Neznan 3.12.2023 14:13)

V naših medijih boste sicer vsak dan izvedeli kaj sta za zajtrk pojedli Kim Kardashian ali Paris Hilton, ne boste pa izvedeli popolnoma nič o tem kako živi in izgleda 3/4 sveta. Zelo malo boste izvedeli o latinski Ameriki, Afriki, Aziji, o Rusiji pa popolnoma nič, čeprav sami Slovenci izviramo iz te velike slovanske domovine, ki je največja država na svetu.

Držanje ljudi v neznanju je vedno bilo učinkovito orodje vodilnih elit, da so lažje vladali neukim množicam in jih celo hujskali v vojno proti tistim, ki so bili tem elitam nevarni. V vojni pa vedno umirajo neuke množice in nikoli elite.

S pojavom svetovnega spleta pa je marsikatera informacija postala dostopna vsem, ne samo elitam. Samo poiskati jo je treba. Žal v slovenskem jeziku obstaja zelo malo informativnih dokumentarnih oddaj, jih je pa zato množica v angleščini. Sam velikokrat pogledam kakšno od njih namesto, da bi izgubljal čas z gledanjem slovenskih programov, ki so postale prave tovarne za poneumljanje ljudi. Zato vam toplo priporočam, da storite enako. Spodaj sta dva novejša dokumentarca o Rusiji kakršne večina ne pozna. Brez politike. Samo ljudje, narava, mesta, način življenja ...

https://www.youtube.com/watch?v=8CtEAWM0dlM

https://www.youtube.com/watch?v=KwPvtLgjOPEMcLeon    (3.12.2023 20:40)
Navedba v gornjem prispevku,

"Slovenci izviramo iz te velike slovanske domovine, ki je največja država na svetu.",

ni resnična, je lažnjiva. Gre za rusko propagando, ki je plačana, dobro plačana.

Tako, s tem, so socialistični "zgodovinarji" potvorili dejstva, da bi zadostili všečnosti komunistične internacionale, ki je imela sedež v Moskvi, formiral pa jo je Lenin. S takim potvarjanjem še danes na fakultetah lažejo študentom profesorji, da bi bili IN pri kulturnem marxizmu od koder so izrasli po WW2 saj brez tega laganja nebi mogli eksistirat v javnosti.

Za potrebe opravičevanja današnjih grozodejstev v Ukrajini, ko Rusi ne priznavajo ukrajinskega naroda temveč govorijo da so Ukrajinci kar Rusi, paše vsem, ki navijajo za potrebe enakih želodcev. Zanikanje Slovencev kot narodae je bila tudi metoda Beograda in Zagreba, češ vsi smo "bratje".

Avtor Jurij Ivanovič Venelin, zdravnik, slavist, filolog in publicist, rojen 4. maj 1802, Nagy-Tibava, Ogrska, umrl pa 7. aprila 1839, Moskva, Ruski imperij, velja za pionirja ruske bolgaristike, je v knjigi Starodavni in današnji Slovenci kot plačani uradnik carske Rusije v arhivih, do katerih je imel popoln dostop, te države našel vso dokumentacijo na podlagi katere je napisal tole navedeno delo.

https://eliza.si/izdelek/starodavni-in-danasnji-slovenci-venelin/

V knjigi razkrije da so Slovenci srednje evropski narod iz katerega so se razvili drugi narodi v soseščini.

Splošno znano pa je, da je Noricum je latinsko ime za kraljestvo ali zvezo plemen , ki je vključevala večino današnje Avstrije in del Slovenije.

V prvem stoletju našega štetja je Noricum postal provinca Rimskega imperija. Njene meje so bile na severu Donava, na zahodu Raetia in Vindelici, na vzhodu in jugovzhodu Panonija ter na jugu Italija ( Venetia et Histria ).

Kraljestvo je bilo ustanovljeno okoli leta 400 pr. n. št. in je imelo glavno mesto v kraljevi rezidenci v Virunumu na Magdalensbergu.

Okoli leta 800 pr. n. št. so to regijo naselili večinoma ljudje halštatske kulture. Okoli leta 450 pred našim štetjem so se zlili z ljudmi drugih območij v jugozahodnih regijah Nemčije in vzhodne Francije.

Dežela je gorata in bogata z železom in soljo. Dobavljala je material za izdelavo orožja v Panoniji, Meziji in severni Italiji.

Slavno noriško jeklo je bilo v veliki meri uporabljeno pri izdelavi rimskega orožja (npr. Horacij , Ode: Noricus ensis , "noriški meč"). Zlato in sol so našli v znatnih količinah.

Prebivalci Noriškega kraljestva so razvili kulturo, bogato z umetnostjo, rudarjenjem soli, živinorejo in poljedelstvom. Ko je del območja postal rimska provinca, so Rimljani uvedli vodno gospodarstvo in okrepili so se že tako pomembni trgovski odnosi med ljudmi severno in južno od Alp.

Arheološke raziskave, zlasti na pokopališčih v Hallstattu, so pokazale, da je bila na tem območju močna slovenska civilizacija že stoletja pred zapisano zgodovino. Grobovi so vsebovali orožje in okraske od bronaste dobe, preko prehodnega obdobja, do halštatske kulture, torej polno razvitega starejšega obdobja železne dobe.

Halštatska kultura, slovenska kultura, je bila prevladujoča zahodna in srednjeevropska arheološka kultura zgodnje železne Evrope od 8. do 6. stoletja pr. n. št., ki se je razvila iz kulture žarnih grobišč iz 12. stoletja pred našim štetjem (pozna bronasta doba) in ji je v večjem delu njenega območja sledila latenska kultura.

Pogosto je povezana s prakeltskimi in keltskimi ljudstvi v zahodnem halštatskem območju in s predhodniki Ilirov v vzhodnem halštatskem območju.

Na splošno sta priznani dve kulturno ločeni območji, vzhodno in zahodno območje. Obstajajo razlike v pogrebnih obredih, vrstah grobov, v umetniškem slogu.

Vzhodna Slovenija: Arheološko najdišče na Vačah /na meji med regijama Spodnjo Štajersko in Spodnjo Koroško/ Novo mesto.

Tako je popolna neumnost, da so se Slovenci preselili izza Urala. Slovenci so tukaj od nekdaj kot osrednji evropski narod. Danes pa je Slovencev kot bi rekli v matematiki samo za ostanek ostankov.

Dodaten dokaz, Slovenci imamo tudi bolj zahtevno slovnico kot pa ostali, ki so se mešali in križali. Imajo poenostavljeno slovnico brez dvojine in dvojine niso zmogli obdržati saj so se mešali z drugimi narodi.

Slovenci smo v Evropi unikaten narod. Slovenski jezik in slovenska slovnica sta nastala zaradi Dalmatinovega Svetega pisma. Pri ostalih narodih pa so imeli najprej slovnico, preproste knjige in kasneje prevode svetega pisma. Slovenci pa smo najprej dobili prevod svetega pisma, slovnico pa nekaj let kasneje.
Obraz-  ONLINE   (3.12.2023 22:35)
Zgodovina prosto po Velikemu Janezu Noriškem;

V Noriškem kraljestvu so že od ustanovitve dalje v 1. stoletju našega štetja živeli Slovenci, ki so govorili unikaten slovenski jezik, ta pa je nastal šele v 16. stoletju, ko je Dalmatin prevedel Biblijo iz Nemščine. Vladarji Noriškega kraljestva so bili prav tako Slovenci. Takrat so Slovenci živeli na področju današnje Avstrije, ker Avstrijcev takrat še ni bilo. Bili pa so Slovenci. In Kelti ter Iliri, navadni migranti, ki so se v slovensko Noriško kraljestvo privlekli bog ve od kod. Potem, ko je v 16. stoletju nastal slovenski jezik, pa je Slovenijo (katere takrat še tudi ni bilo) obiskal nek Rus, ki je vsako ta drugo slovensko besedo uvedel v ruski jezik, zato je ruščina danes močno sorodna slovenskemu jeziku.

Sicer avstrijski, francoski, nemški, italijanski in ruski zgodovinarji ne vedo popolnoma nič o tem, ampak za naše janšistične osnovnošolce bo čist o.k.

Keri Kekci, ejga. Ne morš verjet.
Obraz-  ONLINE   (3.12.2023 22:57)
Drgač pa gre pri zapisu Norca McLeona, (ki se mimogrede kiti z avtohtonim slovenskim vzdevkom McLeon) seveda za janšistično propagando, ki je "lažnjiva" in plačana, dobro plačana. Ubogi Dalmatin. Dobro, da ne ve, da janšisti še danes ne znajo uporabljati slovnice. Po vseh teh stoletjih ...

McLeon: "Dodaten dokaz, Slovenci imamo tudi bolj zahtevno slovnico kot pa ostali, ki so se mešali in križali. Imajo poenostavljeno slovnico brez dvojine in dvojine niso zmogli obdržati saj so se mešali z drugimi narodi."

Po Norcu McLeonu so se mešali in križali le ostali narodi, Slovenci oz. Norci, pa ne. Zato tudi nemški, italijanski, ali angleški jezik danes ne poznajo dvojine. Ker so se mešali in križali. Prva, ki se je mešala in križala pri nas je očitno bila Eva Irgl, ki nam je s tem ogrozila obstoj dvojine v slovenskem jeziku. To so pa že resne zadeve ...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]