Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 391

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

izrazoslovje (Obraz- 7.6.2021 8:12)

Kateri politični voditelj na svetu (razen Janše) zmerja državljane s "prostitutkami", "trenerkarji", "levimi fašisti", "medijskimi morilkami", žali drugače verujoče in njihovo vero, žali evropske politike in tuje novinarje, ect.? Nobeden!

In potem se čudite, da ga tuji mediji označujejo za "slovenskega pacienta". Pri vsej stvari pa niti ni najbolj žalostno to, da nek vodilni politik pač nima nobenega spoštovanja do drugače mislečih državljanov, ki jih žali na vsakem koraku in vsepovprek temveč to, da ga zagovarjajo takšni ljudje, ki se zgražajo nad izrazoslovjem navadnih ljudi. Po njihovem plačan politik za to, da vlada VSEM Slovencem, lahko pljuva po 80 % državljanov, nek diskutant bi se pa na nekem lokalnem, nepomembnem forumu moral izražati spoštljivo? Do koga pa? Do tega my moona pokvarjenega, neslovenskega, al do njegovih dvoličnih, blentavih in butastih ovac?

B-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E ....winzer    (7.6.2021 9:33)
[email protected] si lahko predstavljam kakšno "izrazoslovje" bi uporabljal ti na njegovem mestu...
Z božanjem pri takšnih provokatorjih nikamor ne prideš...
Obraz-    (7.6.2021 9:50)
Tako je! Naciste niso premagali z božanjem in tudi janšistov ne bomo.
leparozica    (7.6.2021 9:50)
Obraz! No, prvič si odprl diskusijo z imenom. Kar se pa tiče , kateri voditelj zmerja novinarje, itn....veš, naši novinarji pišejo in zlorabljajo samo Janšo....nikjer pri nas pa ne bereš o tujih voditeljih, kako govorijo.....pa naj bo to Macron, Johnson, bivši italij.predsedniki kar po vrsti....pa še in še...ampak izhajajo iz levih tokov in seveda se o njih ne sme pisati. Pa še nekaj. Ustavno imamo zagotovljeno svobodo govora. A po tvojem lahko torej novinarji blatijo kogarkoli, predvsem pri nas predsednika.......njim pa ne sme reči nihče nič in so zašciteni kot indijske krave. Pa še nekaj moraš razumeti...vem, da težko,ampak potrudi se. Vsa ta neprimerna pisanja se dogajajo na twiterju, facebooku ipd....a veš, recimo, jaz tega popolnoma nič ne uporabljam in tudi po statističnih podatkih uporablja ta sovialna omrežja v Sloveniji samo okoli 15% ljudi. Pa še to predvsem mladina, ki se ji pa sladko j*** za Janšata, Carlovo in podobnim....Veš, tudi v tujini je slično, razlika je ta, da so tam državne Tv in Radio resnično nevtralne. Pišejo pa o tem levi časopisi kot so Politico (kamor mu pišejo naši novinarji...), Guardian , Financial times .....Torej....enkrat sem ti že pisal, da moraš počasi znati ločiti zrno od plevela. V knjižnici je mnogo poučnih knjig...preberi jih. Ne škoduje.
leparozica    (7.6.2021 10:08)
Pa še nekaj, spoštovani Obraz! Nick name, ki jih dajejo Janši, kot je Maršal twito, pa slovenski pacient, pa.....veš, tudi to so napisali naši novinarji. Npr.v Bruslju proti domovini Sloveniji delujoči novinar Blaž Zgaga, pa ga.Fajonova, pa člani stranke Levice, pa......in potem še mnogi, ki imajo ustvarjene profile na FB, Twiterju....Veš, zaupati in verjeti moraš v dom9vino in ne izdajalce. Winzer pa zagotovo z božanjem misli pošten sodni sistem, ki bi vse takšne govore moral obravnavati enako in tudi soditi enako. Žal.....in potem se najdejo takšni kot ti, ki kar naprej gonijo eno in isto, isto zmerjanje....čudi me, da leto in pol nazaj taksnih besed nisi uporabljal za prejšnje vlade: Pahor - odstopil( nikoli raziskana afera TEŠ), Bratuškova - odstopila (nikoli raziskame luknja pokrivanja NLB in NKBM, Probanka...), Cerar - odstop (nikoli obsojenost za nabavo kontejnerja, za nabavo varnostne mrežne ograje za na slov.meje), Šarec - pobeg in odstop (nikoli obsojen za 1 mio.izpuhtelih € za šolo....), pa nihče ni obsojal nabavo medic.opreme(vse dokazano), pa nihče ni obsojal neizgradnje DSO, bolnic....pa še in še. Kje si bil takrat?
Kdaj si se naučil tako grdega izrazoslovja.? A to treniraš, ali res nimaš sposobnosti preseči takšne grde besede in pisati lepo? Veš, tudi z lepimi besedami se lahko napiše kritika. Poskusi...stane nič ne, je pa potem veliko vredno.
Obraz-    (7.6.2021 11:48)
leparozica, ovca, nauč se prvo nekaj tujih jezikov, da boš razumel kaj tujina piše o Janši. Tole vaše nakladanje o tem, da neki "komunisti" plačujejo CNN, BBC, ARD, Die Presse, The Guardian, Washington Post .... ne pije vode od Pliberga naprej. Zanimivo, da Orban, Janša, Janukovič ali pa sam Putin nimajo toliko denarja, da bi plačali tem medijem za kontra "reklamo". Ovce pač pojma nimate kako funkcionira zahod. Že samo dejstvo, da Janša cvili kako se je treba širiti na Balkan, če ne bodo Kitajci uleteli na Balkan govori o butastem voditelju. Še sam Orban ni toliko blesav, da ne bi nabavljal ruskih cepiv in kitajske robe. Momogrede - komunistična Kitajska je največji trgovinski partner EU-ja. Zahodnega, ta pametnega EU-ja, seveda. Bolj butastega voditelja pa še ne. In potem še ta bivši komunist želi učiti zahod demokracije, lol. Sramotite Slovenijo, ovce nedomoljubne, blentave.
zvonc    (7.6.2021 11:55)
obraz -vprašaj doktorja za kako močnejšo dozo -ono za kurje tatove ali pdb Bogi revček -te bo ja šlagiralo Prosi tvojo jalovo fajonko da te da malo v tečaj k njenim novinarjem v kurbenhausu rtv med presistutke ,da te naučijo pisanja naročenih člankov za kak eu levičarski časopis -ker na velenje .com nimaš bodočnosti -si premajhen k. ali kak je učitelj že rekel učencu Šarecu
leparozica    (7.6.2021 12:12)
Veš, Obraz...bolj butastih odgovorov, kot jih ti napišeš, pa smo včasih lahko prebrali le še v Pavlihi. Naj ti še odgovorim. Toliko sveta in celin, kot sem jih sam videl in predelal, toliko ti še velenjskih ulic nisi videl. Veš, s svojo službo sem zelo dobro spoznal gospodarstvo in pravne sisteme po svetu ter kako se kaj financira. Ti očitno nisi prišel dlje kot do časopisov levih in tam pobiraš svoje znanje. Zelo slabo. Ker oni živijo še kar v svojem svetu. Verjetno si že slišal za Sorosa in njegove ideje, ki se jih učijo Fajonova&co.kar se tiče tujih jezikov znam zelo dobro prave tuje jezike ( angl., nem., ital.) , ampak da boš ti razumel, sem napisal po tvoje...saj veš po sistemu Piši kao što govoriš in beri, kao što je napisano. Ti verjetno dlje nisi prišel. Pa še enkrat o ovcah. Počasi bom spoznal, da res mislis, da so ovce nekaj posebnega. Doslej sem mislil, da jih podcenjuješ, vedno bolj sem pa prepričan, da jih spoštuješ. Namreč, ko nekdo veliko govori o nečem ali nekomu, potem nanj misli . Tudi, če misli slabo....misli pa le o njem. Bravo...le še naprej o ovcah. Lepe živali so in koristne ter pametne. Vsekakor bolj kot paraziti, uši in podobni zajedalci prisesani na državni proračun. Upam, ds ti to nisi.
Obraz-    (7.6.2021 12:22)
Leparozica, toliko si "potoval" po svetu, pa še angleščine ne obvladaš tako, kot tvoj Veliki butl, kje šele kakšen drug jezik.

LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!
nobedendrug    (7.6.2021 12:29)
Opažam, da se v tej diskusiji kregajo, in medsebojno žalijo sami visoko inteligentni, in zelo izobraženi ljudje. Poanta vse debate je pa v tem, da skušajo drug drugemu dopovedati, kako je zabit.
Po moje ste zmagali. VSI !
leparozica    (7.6.2021 12:54)
No, če smatraš Nobendrug , da skušamo drug drugemu dokazati, kako je drug zabit, se motiš. Tisti, ki je zabit je pač zabit. Moja želja je pa vedno, da se bi ljudje izražali kulturno. Ker gre za DISKUSIJE je logično, da vsak pove po svoje, s svojega stališča gledano....želim si pa , da se ne bi žalili. Sam ne uporabljam žaljivih besed, le metafore. Tisti, ki jih razume, jih razume....drugi pač ostane na svojem nivoju. Kar se pa Obraz tebe tiče, najljubši jezik mi je moj materinski - slovenski, angleško in nemško pa še italijansko pa govorim zelo dobro. Ja, potoval sem pa res veliko, zato poznam svet in ne samo velenjske ulice. Ampak očitno je to tudi že preveč zate. Spet si pa pričel s tistim: Laž.....Tega ni treba.
pubo    (7.6.2021 13:26)
Ko berem tele forume, mi vedno pride na misel del psemi od Zmelkoow: "pridi pogledat v naš novi klub sami težki pacienti vrženi na kup. Vsakega muči vsaj ena težava vsak bo prisegu da njegova je prava".
Old Punca    (7.6.2021 14:09)
Lepa rožica, očitno Kopriva, jasno je, da si na Janševi strani in edino, kar ti gre od rok, je pisunstvo v korist in čast in slavo velikega voditelja. Jajota, da sem malo žleht.

Ni vse v tem, kaj je dovoljeno, kaj je kaznivo in kaj je resnično. V politiki obstaja "šliif", način uglajenega vedenja in uglajenega sporočanja. Pri tem ni mišljena diplomacija, gre za vljudnost in uglajen stil.

Tega vodja največje stranke, po kateri se zgledujejo njegovi sledilci, nima. Še več, prav prizadeva si, da bi bil nesramen, žaljiv in čimbolj oduren. Njegovo ljudstvo pa ploska in ga posnema.

V tem je največji problem: šentiljski zet je vzor skoraj vseh, ki žalijo na forumu. Samo Zvonca in Lubco poglejte.

Na levi strani je sicer kak posebnež, ki gre prehitro v zrak, recimo Kuhla, sicer pa ugovori ne temeljijo na žaljenju. Tisti, ki so raziskovali internetne medije, so preštevali stanje in ugotovili, da je med ljudmi, ki žalijo, veliko več desnih, predvsem Janševih.

To me ne preseneča, ker leva stran ni organizirala Koprivarjev, niti levi politiki nimajo žaljivih izpadov, ki bi jim kdo sledil.

Namesto, da bi se obnašali uglajeno, ta forum izrabljate za žalitve, ker vas nihče ne more prepoznati, in ker je po JJ to dopustno in celo želeno.

Če nekoga moti glava JJ ( meni se zdi cel grd ), je grozljiva navedba Zvonca, ki gospo Fajonovo, ki nikogar ne žali, imenuje " jalova Fajonka". Meni se to zdi grozljivo! In kaj ima od tega: občutek, da kot anonimnež, pa ne več za vse, lahko napiše, kar hoče.

In če že ravno hočete, tudi meni očita, da nimam otrok in da niti opica ne sede na vejo, kjer ni plodov. In se mu reži cela skupina njegovih zapitih gostov. Vsega na srečo ne slišim.

To samo kaže, da so ljudje v resnici taki, kot se prikazujejo na forumih. Žaljivi, predrzni, neuglajeni in samo čakajo priložnost, da so nasilni do koga. Zvonc me je fizično napadel in bi me bil udaril, če ga ne bi, pijanega seveda, od zadaj zagrabil njegov frend. Razpadajoči kadaver mačke na pragu. Tako se stopnjuje nasilje ( tudi pri Zvoncu ), in pri drugih, ki žalijo. Vprašanje časa, kdaj bodo koga pretepli in z njim obračunali iz oči v oči. Ker se za Janšonovo rajo to spodobi.

* namerno sem uporabila nekaj izrazov za PV, ki se mi zdijo slikoviti in pomenijo samo negativvni odnos do njega, kar si po mojem mnenju po vsem, kar je naredil, zasluži. In odgovor na druge žalitve, ker pač ne morem na drug način.
leparozica    (7.6.2021 14:23)
Old Punca! Za takšno obliko pisanja in "pogovarjanja" sem vedno. Se strinjam. Vsak naj zagovarja svoje misli, ampak na normalen in nežaljiv način. Vsi pa logično mislimo različno. Bravo. Je oa res žaljivo glede jalavosti ipd.....bolezen ne sodi med polutične komentarje. Pa tudi ocenjevanje, kdo je lep in grd....vsake oči imajo pač svojega malerja.
Old Punca    (7.6.2021 16:35)
@Leparozica: pred časom me je dober prijatelj, ki se včasih oglasi na tem forumu s tehtnimi pripombami, ki izvirajo iz njegovega poznavanja zadeve, rekel naslednje: ne sekiraj se gleda načina pisanja ljudi na velenje.com ( vc). To so večinoma ljudje, ki nimajo kaj prida izobrazbe, kar dokazuje tudi njihov način uporabe pravopisnih pravil. Navdušeni so nad možnostjo, da sploh lahko kje pišejo, da se lahko izkašljajo, čeprav jih žuli marsikaj, česar nimajo možnosti pokažejo. Srečni so, da so anonimni in ( mislijo ), da jih nihče ne bo prepoznal, zato so žaljivi, nesramni, predrzni, česar v realnem življenju nimajo možnosti storiti.
Berem žalitve gleda sindikata, najprej podžgane z nezadovoljnimi delavci, ki jih je podpihnil še PV, da bi odstranil sindikalno moč. Berem žaljivke na račun Bobinca, čeprav pravzaprav nihče ne ve, kaj bi mu bilo potrebno očitati. Hkrati pa sem bila zgrožena nad pozivi, da naj delavci Gorenja potrpijo, stisnejo pasove, ker ( še ) niso dojeli, da tovarna že zdavnaj ni več njihova.
Čeprav sem doštudirala drug smer, me je vedno zanima zgodovina in sociologija. In ko berem ocene situacije ob koncu 2SV, ki jo pišejo ljudje, ki so o tem samo slišali, in še to od strani poražencev, ki se postavijo na pozicijo strokovnjakov, je jasno, da ljudi ni težko podžgati. Pogasiti pa jih je silno težko. V svrho prepričljivosti lažejo, nestrokovno ocenjujejo in od nas, ki nismo za nič od tega odgovorni pozivajo k opravičilom in celo ocenam stanja. Žaljivih besed za polno malho.

Krasen primer je stalno spotikanje ob borčevske pokojnine. Napačno navajanje številk, da o tem, da gre za pokojnine, prislužene z delom, ne izgubljam besed. In ko nekdo napiše, da gre za kurje dreke, ali kurje tatove, je žaljivo tudi za nas, ki smo v tej vojni na grozovite načine izgubili svoje ljudi. Pljuvanje po tistih, ki se ne morejo braniti.

Tu je delo za Urednika, ki pa ga higiena vc očitno ne zanima.
Obraz-    (7.6.2021 17:35)
Old Punca - tale tvoj prijatelj je tipičen primer naivnega "intelektualca". Ni res, da pameten popusti. Ravno obratno. Ko pametni popustijo, prevladajo budale. In ravno to se je zgodilo v Sloveniji. Budal pa še nikoli nihče in nikjer ni spravil z oblasti samo z leporečjem. Kako smo pa premagali nacizem? Z leporečjem? Kako smo se osamosvojili? Z leporečjem? In kako misliš, da se bomo znebili janšizma? Z leporečjem zagotovo ne.

Imaš politike tipa Pahor, ki leporeči že celo življenje in kaj je postal? Hlapec človeka, ki že celo življenje hlasta po oblasti - tudi s silo, če je potrebno. O leporečju Ivana Nesramnega in o leporečju njegovih medijev pa raje ne bi ...
Old Punca    (7.6.2021 18:40)
O načinu komunikacije, torej o popuščanju in vztrajanju pri pričkanju, ne odloča izobrazba, ampak je stvar principa. Meni se recimo ne ljubi prepričane prepričevati, ampak mi gre za to, da tisti, ki niso odločeni, dobijo še drugo informacijo. Običajno zaključim s tistim " ko je shvatio shvatio je".

Pahor je nastopač, ki je dobro sfural svoja mandata predsednika. Ni hlapec, ampak je človek, ki svojega dela ne opravlja dobro, ker bi mnogokrat moral povedati svoje mnenje. Pa ga ne.

O Janezu pa je škoda pisati. Tisti, ki ga ljubijo, ga bodo še naprej, tisti, ki ga ne maramo, pa takole ne bomo spremenili ničesar. Za vse pa so volitve!
Gido    (8.6.2021 11:34)
Obraz....

Postoj in si postavi vprašanje: Ali zmerjam ali leporečim?
Ahhhaaa, ti se "konkretno" boriš... mi pa prežvekujemo z leporečjem... drugi zmerjajo... tretji pa se prizanesljivo muzajo (naslajajo), ker je "štala"
Po mojem ne gre toliko za vprašane "boja", kot tvoje dejanske učinkovitosti... (saj veš za tezo, da smo Slovenci fetišisti dela, noben se pa ne vpraša o njegovi učinkovitosti...mislim da je to izpostavil Miha Mazzini...)

Kako torej interpretiraš svoj "kulturni boj"?

Zgoraj imaš lep primer zmerjanja (zvonc) in tudi ti si (tu) zmogel v odgovoru Old Punci nekaj več, čemur bi se lahko reklo kultura dialoga.

Vendar trditev da "NI RES, da pameten popusti" osebno pri meni sproža nekaj dvoma v tvojo razsodnost....

V marsičemu ima tudi "lepa rožica" prav... vendar je teža zmerjanja z "desne" (zame) neprimerno večja... "enaki vatli za vse" sem nekje pred časom tu zapisal. Govorim o "zmerjanju"... torej načinu interpretacije, čeprav so očitki "drugemu polu" pogosto tudi na mestu...
Edino trditev da se je Obraz "PRVIČ takole izpostavil" (da ni spet "Neznan") ni pravilna... "tok mi spomin še nese"

In tudi na drugi strani je tako...

In bravo pubo za to asocijacijo:

Zmelkoow: "pridi pogledat v naš novi klub sami težki pacienti vrženi na kup. Vsakega muči vsaj ena težava vsak bo prisegu da njegova je prava"

in bom nadaljeval z njimi iz istega komada:

"Čim mine panika postane dolgočasno,
kar ‘majo drugi, je zmeraj najbolj krasno."
motovilec    (8.6.2021 20:10)
Hja, zanimive trditve ljudi, ki so dežurni tukaj gor.
*ne sekiraj se gleda načina pisanja ljudi na velenje.com ( vc). To so večinoma ljudje, ki nimajo kaj prida izobrazbe, kar dokazuje tudi njihov način uporabe pravopisnih pravil. Navdušeni so nad možnostjo, da sploh lahko kje pišejo, da se lahko izkašljajo, čeprav jih žuli marsikaj, česar nimajo možnosti pokažejo.*
Pa še druga.
Ni res, da pameten popusti. Ravno obratno. Ko pametni popustijo, prevladajo budale.
Zdaj in na tem mestu se sprašujem, kateri sta tisti dve osebi, kateri se največ pojavljata v razpravah in replikah? A je pretežko vprašanje?
Ko je shvatio, shvatio je!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]