Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 952

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

krizni dodatek (Neznan 16.1.2021 21:11)

Me sodelovka v gorenju vpraša koliko sem dobil kriznega dodatka pravim da nič, ona meni da je dobila 140eur, pravi da bi ga vsi morali dobit. Ne vem kaki so bili pogoji da dobiš ta dodatek, skoraj isto delo opravljama razlika edino to da ona ima družino-otroke jaz pa ne če ima to sploh kake veze. Je kdo zasledil komu in koliko je namenjen ta krizni dodatek hvala.sitemeter    (16.1.2021 21:31)
PKP7 (ZIUPOPDVE) za določene delavce ponovno uvaja krizni dodatek, vendar tokrat le v enkratni višini 200 eur, ki pa mora biti izplačan z decembrsko plačo (85. člen).

Vsakemu zaposlenemu, ki dela in čigar zadnja izplačana mesečna plača (za november) ni presegla dvakratnika minimalne plače (1.881,16 EUR bruto I), delodajalec izplača ob plači za mesec december 2020 krizni dodatek v višini 200 eurov, ki je oproščen plačila vseh davkov in prispevkov.

Če delavec ne dela cel mesec december, je upravičen do sorazmernega dela dodatka. Delavcu pripada dodatek za prazničen in drug dela prost dan, določen z zakonom, če bi na ta dan dejansko delal, dodatek pa mu ne pripada za druge oblike odsotnosti z dela. To pomeni, da delavcem pripada dodatek tudi za praznični petek 25. 12. 2020 in soboto 26. 12. 2020, če bi bil sicer to njihov delovni dan.

Če ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do dodatka sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v posebnih primerih (starševstvo, invalidi ipd.).

Zaposleni pri neposrednih in posrednih uporabnikih proračuna Republike Slovenije in občinskih proračunov ter tujih diplomatskih predstavništvih in konzulatih, mednarodnih organizacijah, predstavništvih mednarodnih organizacij ter institucijah, organih in agencijah Evropske unije v Republiki Sloveniji, niso upravičeni do kriznega dodatka iz prvega odstavka tega člena.

Za povračilo izplačanega kriznega dodatka, delodajalec preko informacijskega sistema FURS predloži izjavo, s katero izjavlja, da je zaposlenemu izplačal krizni dodatek. Upravičenec predloži izjavo preko informacijskega sistema FURS v elektronski obliki najpozneje do konca februarja 2021. FURS izplača povračilo kriznega dodatka najpozneje do 20. marca 2021.

Delodajalec ob izplačilu predloži REK-1 obrazec z navedbo vrste dohodka 1190 - Dohodek, ki se ne všteva v davčno osnovo. Na zbirnem REK obrazcu vpiše podatke o delodajalcu in številu oseb - prejemnikov, na individualnem REK obrazcu pa vpiše podatke o prejemniku dohodka in znesek izplačanega kriznega dodatka vpiše v polje A052, z oznako vrste dohodka 0000.
lumpa    (17.1.2021 5:28)
Očitno si bil ves december v bolniški. (?)
skafander    (17.1.2021 7:38)
Kot je zgoraj napisal @sitemeter. Presegla si 1.881,16 EUR bruto izplacila prejsnji mesec (steje se placa in bozicnica).
nobedendrug    (17.1.2021 11:48)
Pa kaj bi radi? Ne smete se okoli pojat po svetu, morate biti doma. Posledično manjša poraba, ni potrebe za nekimi dodatki.
Dal bi le zdravstvenim delavcem na kovid oddelkih in po domovih ostarelih, kot nagrado za požrtvovalnost.
Ostalo je nabiranje volilnih glasov.
Nezna    (18.1.2021 7:13)
Nateg na polno. Za borzače in siptarske babe.,ki spijo doma, pa ni omejitev, za njih je pa dnar, sramotaNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]