Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 584

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

sd v razsulu (Neznan 31.5.2020 9:12)

Potem ko je SD dramatično zapufana, ko je ostala na zelo tankem ledu saj ji volivce prevzema Levica, ko jo Bratuškova nič ne špara in ko Šarec solira, je SD potisnjena ob zid.

Daleč od tega da bi lahko bili velenjski kadri rešitelji sesute stranke, niso prišli v poštev za reševanje SD-ja s svojo retoriko in dejanji.

https://siol.net/siol-plus/kolumne/zidanovo-mascevanje-sarcu-tanja-fajon-526584?fbclid=IwAR23nzzCmc5gM3GB2XYBlbp8Kz763GoZUFy--NV4JsB0HoSWHbvtciGPADI

SD bo potrebovala veliko energije, da se uspe rešiti poloma kakršnega je doživela LDS. SD tepe to, da izključuje kar Pahor ni počel ko je bil na vodstvu SD-ja.muzikaš    (31.5.2020 9:24)
z izključevanjem za SD ni prihodnosti.z levico tekmuje kdo bo imel bolj VENEZUELSKE ideje.in z fajonovo ne kaže da bi bilo kaj drugače-še bolj extremno v levo..to ni miselnost moderne evropske socialdemokracije.
n&m    (31.5.2020 9:30)
Ocenjujem, da je stranka SD naredila dobro potezo z zamenjavo.

Fajonova bi s svojim videzom znala Slovencem delati boljši stranke vtis kot Židan.

Res pa je, da velenjski SD verjetno dodatno izgublja vpliv.
Posebej po tem kar delajo v Velenju.

Tako kot se zadnje čase obnašajo v Velenju kažejo na popolno nesposobnost. Krivi so za 30 letno propadanje gospodarstva v Šaleški dolini, neukrepanje pri ropanju podjetij, pri katastrofalnem kadrovanju tako na rudniku kot drugje, sedaj pa si delajo neumne spomenike, oder na jezeru, avtocesta po sredini doline, potka do spomenika Tita, čisto razmetavanje denarja!

Če mislijo, da bodo z občinskim denarjem, z našim denarjem, denarjem davkoplačevalcev lahko kupili socialni mir v Velenju se zelo motijo.
Delovnih mest ne morejo kupiti, potem pa je tu še katastrofalno vodenje MO Velenje, neprimerno obnašanje do prdsednika uprave Hisense ipd. Le kako si predstavljajo, da najprej pljuvajo po njem, se obnašajo oholo, kot da so oni lastniki Gorenja, potem pa bi se z njim radi fotografirali in dogovarjali kako rešiti podjetje.

Velenjsekmu SD ostane le še pajac Pahor, ta bo vedno prišel v Velenje...
Lucky H.O.G    (31.5.2020 10:45)
n&m: pozabil si omeniti "dedovanje" položajev na političnih funkcijah... žal mi je za g. Kontiča, ampak če ne mora ooravljati avoje funkcije, bi bilo edino pošteno, da odstopi... ne pa da za vsako ceno tiščijo v ospredje Dermola, ob tem pa v vmesnem obdobju vse propada, ker ni župana...
Kako se naj predsednik uprave Gorenja pogovarja z podžupanom???
Lucky H.O.G    (31.5.2020 10:46)
... ali pa npr. predsednik vlade? in ker ni ustreznega sogovornika, niti po funkciji kaj šele po sposobnosti, potem pride tako daleč...
potonika    (31.5.2020 11:10)
...aktualni podžupan ne seže g.županu niti do pet......zato pa propada naša občina.-.upam, da si bodo volivci zapomnili ,kaj se sedaj dogaja
in jih takrat primerno nagradili...ne pozabimo.....
brinica    (31.5.2020 11:18)
Velenkovac propada, kam je SD spravila Velenje, sramota za vse člane SD.
sitemeter    (31.5.2020 12:30)
Volitve so na vidiku.
n&m    (31.5.2020 21:42)
Velenje propada 30 že let, tudi pod Mehom, Kontičem je propadalo!

Propadalo je gospodarstvo in tudi mesto kot tašno, čeprav je res, da so dobro skrbeli za šminko - urejenost mesta, zelenice, barvali črte po cestah in podobno.

Razvoja ni 30 let, je le propadanje - to je problem Velenja, da ga vodijo vedno bolj nesposobni župani (in pod).
Butchman  ONLINE   (1.6.2020 7:21)
dokler objavljaš članke Petra Jančiča, je brezveze diskutirati na resnem nivoju
schnitt    (1.6.2020 7:50)
Butchman je na dobri poti da postane odličen zdravnik in nam bo tolmačil kaj je resno in kaj neresno; kaj normalno in kaj nenormalno - to potrebujemo. Najbolje da odpremo novo fakulteto za šolanje takih zdravnikov za dokaj malo število prebivalcev v slo. - morda je to lahko fax blizu FDV, mislim v gradbenem podaljšku.
person    (1.6.2020 8:28)
Izobražena mladina je šla v tujino,uvozili so nam pa balkan in kosovarje.Je to normalno,je to prihodnost?
Potem pa mal črte narišejo,golaž skuhajo pa kaj lepega povejo,pa je narod spet zadovoljen...Oni pa lepo kadrujejo in kraljujejo dalje.
Butchman  ONLINE   (1.6.2020 8:45)
ja, če tega resno vzameš, potem si res na dobri poti do zdravnika...
laminat112    (1.6.2020 14:30)
Ni problema moj je naredil faks ,in se je odselil iz Velenja ..Nič hudega saj je prišlo v Velenje trideset Albancev...
person    (1.6.2020 15:29)
Laminat...sej o tem govorim.Moj sin je tudi šel v tujino.Pa pravi zdejle po dveh letih,da je to to.
Majn dela,dost več zasluži,odnosi boljši,skratka zadovoljen je.
Jaz sem pa žalosten,da te more najti v Velenju.
potonika    (1.6.2020 21:54)
Brez skrbi SD-ni v razsulu.Boste videli sedaj bodo aktivirali tistih 2000 in nekaj delovnih mest,ki sedaj trenutno "spijo" v TEŠ 6.Tudi g.Meh se bo vrnil in nebo več problema za zaposlitev in obstoj SD-ja. Boste videli!!!
NOVI DEMOS    (2.6.2020 1:48)
SD komunisti v razsulu, Velenje v razsulu. Nekoč komunistična partija v razsulu, Jugoslavija v razsulu in v krvavih vojnah. To je zapuščina komunistov.

Ne S. Meh niti B. Kontič nista social demokrata. Delovala sta kot komunista, SD pa kot komunistična partija. Za njiju in SD je oblast popolna in seže v vse pore družbenega življenja. Noben komunist ne dovoli, da bi bila oblast javna služba, za social demokrata je to samoumevno.

Od tod izhaja vse prekletstvo Velenja. Ko S. Meh izjavi: Dokler bom jaz župan obvoznice Velenja ne bo, je v nasprotju z dojemanjem oblasti kot javne službe in je prekletstvo Velenja iz več vidikov. (1) je za ljudi oteženo ustvarjanje blaginje po lastni izbiri, (2) je za delovanje gospodarstva nepremostljiva ovira, (3) pelje v razkroj in pogubo celotno lokalno skupnost.

Enako je z B. Kontičem. Gre se skregat s predsednikom mednarodne družbe HIsense, od katere je odvisna usoda Gorenja. In to tako daleč, da ga ta opozori, da je komunizma konec. Kako se naj pomembni poslovneži za Velenje počutijo dobro v takem okolju? To je naslednje prekletstvo za Velenje.

Teh prekletstev je v vladavini velenjskih komunistov veliko. Odmevna korupcija pri gradnji TEŠ 6, ki je le vrh ledene gore korupcije v Velenju. Izpostavljanje podob komunistične revolucije, ki je sovražna do svobodnega tržnega gospodarstva. Kako naj v tako okolje pridejo investitorji za delovna mesta. Še obstoječi so sovražniki.

Drži, velenjski komunisti so pripeljali Velenje v razsulo. Ko se jih bo spravilo z oblasti, bo Velenje okrevalo najmanj toliko let, kolikor so mu vladali. Upam, da poskus dednega prenosa oblasti z Dermolom ne bo uspel.
Butchman  ONLINE   (2.6.2020 9:10)
ja, to je tisto, kar bi bilo potrebno večkrat omeniti, se strinjam person in laminat...za mojo generacijo, pa tudi letnike +/- gor dol, bi lahko rekel enako....recimo, da skoraj vsi tisti, ki so bili med najboljsimi v razredu, tudi potem na faxu, jaz ne poznam skoraj nikogar, ki bi ostal v velenju....ker v velenju so bili teš, premogovnik, gorenje, tu pa se zaposluje po že znanih kriterijih...posledično tudi ni zahtevnosti delovnega mesta, ker nimaš prostih rok, ne teži se k pravemu napredku...saj se žalostno sliši, še grše prebere, samo je res, nobenega demografskega načrtovanja ni že več desetletij...lahko bi dejali, da IQ odhaja, razlog je tudi to, da se gradijo le bloki za razpis, ni se pa še naredilo nič v smeri, da bi bilo kakšno novo naselje, kjer bi se lahko gradile hiše za malo premožnejše žepe...se pravi, da se zopet privabi nižji sloj, nove socialne pomoči...in tako gre vse le še bolj v to smer, stran od razvoja, novega know howa....začaran krog...
ex sulc mare    (2.6.2020 10:28)
.. ali bo poskus " dednega " prenosa oblasti SD v MO Velenje uspel, odvisen predvsem od zmoznosti opozicije. Ali bo ta uspela koncno ze enkrat poiskati in podpreti kredibilnega kandidata? Kandidata ( pisanje v moskem spolu, ne pomeni, da menim, kako ni pravih dam, ki bi zmogle to postati ), ki ni nujno clan SDS, ki ni nujno pristas stalnega nabijanja, kako so komunisti krivi za vse, ki ni slep za necednosti, nesposobnosti, kraje in blatenje nekih svojih, anti komunistov.... Ce samo pomislim, kako so zlahtne vrtnice nastale iz skromne divje, ki mu tudi pravimo sipek. Ima pa v sebi zdravilne sestavine, c vitamin, ki jih v zlahtnih ni najti. So samo lepe, disoce, estetske, brez vsebine.....
laminat112    (2.6.2020 11:55)
Zelo zreli komentaji...Končno normalno napisana mišlenja ....
Butchman  ONLINE   (2.6.2020 12:10)
je pa tako, ne glede na to, če si levi ali desni....želeti si moraš kvalitetne opozicije, te pa žal v velenju že dolgo časa ni...kljub temu, da veliki vodja sedaj spada v našo občino, pa že dolgo časa ni naredil nič, da bi njegova stranka tu kakor koli oživela, zaživela....
motovilec    (2.6.2020 17:27)
Ali bo uspelo ali ne je predvsem in izključno odvisno od NAS volilcev, koliko se nas bo udeležilo volitev.In to takšnih, ki jim je početje SD komunistov ni več pogodu in želijo napredek, ne pa stagniranje in propadanje. In seveda na drugi strani so privilegiranci SD-ja s službami kjer se cedi med in mleko, pa še sami ne vedo zakaj in njihove družine , prijatli, vse to je na tehtnici.Komu jo bo uspelo nagniti v svojo korist je odvisno od nas samih.
Šiptarčki vi pa lepo počasi kufre pakat, ker pod SD-ju ne boste mogl čez 1 leto še ene fasade narest...
knusprig    (2.6.2020 19:43)
Žal je vse skupaj životarilo brez perspektive na "lopati šrafencigerju in krampu-kroci" tako, da se zdaj že velenjčani, ki so se rodili dospelim staršem iz ex-yu izseljujejo iz Velenja, vnuki zanesljivo, in gredo za boljšim kruhom na sever.

Tu ostajajo samo malo strarejši dospeli iz ex-yu, ki nimajo več kaj drugega kot dočakat penzijo ali socialko.

To se je zgodilo v roku zadnjih 30 let.
jantalec    (2.6.2020 21:49)
Zadnji čas da SD odide, preden uniči do konca Velenje.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]