Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 436

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

ingor ? (Neznan 12.5.2020 19:32)

Ingor je bila družba za privatizacijo Gorenja. V Ingor so bili povabljeni izbranci na poziv menda Bobinca, ki so s svojimi vložki, vsaj npr. 15.000 EUR vstopili v Ingor in kot delničarji računali na privatizacijo Gorenja preko Ingor.

Nekateri pa so vložili tudi 100.000 EUR ali pa npr. več.

Ko je Ingor propadel s svojo namero je šlo vse s temi vložki posameznikov v nič, po delovanju procesov s sodnijo ...

Govori pa se da tisti vložki po nekaj sto tisoč EUR niso prizadeli vlagateljev v Ingor. Govori se da je bili ti vložki v Ingor nekako kompenzirani tako, da povabljeni v Ingor niso bili oškodovani.

Dajte Velenjčani, saj ste bili tudi zraven, kako se je to skompenziralo, da bomo ostali vedeli, kako?!

A to se zdaj čaka na zastaranje?janoš    (12.5.2020 19:40)
Vprašaj Bobinca,Korošca,Bahuna ,Kobala ,oni vedo da so si vrnili vloženo iz prihodkov Gorenja,sami pa niso bili oškodovani,ampak Gorenje!
sulc    (12.5.2020 20:28)
Kobal, nekdanji predsednik sveta delavcev, a je to res kar piše janoš? Hvala za odgovor.
Sin politika    (12.5.2020 20:38)
Kolikor je meni znano je Bobi vsem tem izbrancem povecal placo ko je udarila kriza, zato da so lahko z razliko placevali kredit. Torej so kradli denar Gorenju, da so resevali svoje riti. Ne vem zakaj to ni prislo na sodisce, verjetno nasa politika - ne smemo nic naredit da Gorenje ne potone, vsi tiho in se delajmo da je vse ok.
jojo2013    (12.5.2020 21:01)
Kje se skriva Bobinac? Vsi komentirajo situacijo v Gorenju, ta pop pjevac, ki je že 17 let od 2003 na čelu Gorenja pa tiho kot kakšna grabežljiva miš.
knusprig    (12.5.2020 21:26)
Old Punca, če si res pravična, če si res gorenjčanka, naredi nekaj, mi iz proizvodne trake ne znamo.
volley    (12.5.2020 21:47)
Če bi pa Oldpunca nekaj naredila za pravnoformalno ovadbo pa nebi bilo nič slabega, naj se prevarantske mačke kuhajo v zosu, ...
schnitt    (13.5.2020 10:16)
Kot, da je preslišano?!

12. vlada Republike Slovenije Miro Cerar je trajala - od 18. septembra 2014 do 13. september 2018, - ko je nastopila vlada Marjana Šarca.

Gremo po vrsti kot so hiše v Trsti!

Dne 14. marec 2018 je bil objavljen članek : (https://www.rtvslo.si/slovenija/novice/miro-cerar-odstopil-s-polozaja-predsednika-vlade/448877) - da je odstopil Miro Cerar.

Dne 9. maja 2018 je bil objavljen članek : (https://siol.net/posel-danes/novice/novi-lastnik-gorenja-izbran-cena-vrtoglava-466939) - da je izbran Hisense oz. prodano Gorenje.

Torej je od odstopa Cerarja v marcu do nastopa nove vlade dne 13. septembra 2018 bila ta vlada v odstopu, Gorenje pa je bilo prodano vmes, v maju 2018 - v "brezvladju" oz. pod vlado Mira Cerarja.

Ali je bil odstop vlade nameren, da nebi odgovarjali za prodajo Gorenja? ko nova vlada še ni bila izbrana.

Dne 27. marca 2018 (https://www.velenje.si/sporocila-za-javnost/2018/03/9081-Gorenje-ohranja-delovna-mesta-v-Velenju)

je bilo objavljeno, podnaslov "Predsednik Uprave družbe Gorenje mag. Franjo Bobinac je na današnji predstavitvi poudaril, da bo podjetje tudi v prihodnje ohranjalo delovna mesta v Velenju. Glavni razlogi za iskanje strateškega partnerstva so rast poslovanja, zagotavljanje stroškovne konkurenčnosti in večje moči blagovne znamke, dostop do najpomembnejših distribucijskih kanalov ter pospeševanje produktnih inovacij in poslovne digitalizacije."

Skratka, konec marca 2018, kmalu po odstopu Cerarjeve vlade (!), je bil Bobinac na občini in pri županu Kontiču ter ostalim povedal, da:

- bo podjetje tudi v prihodnje ohranjalo delovna mesta v Velenju
- imajo kupca oz. "strateškega partnerja"
- gre za distribucijske kanale in

z vsem tem se je vodstvo Mestne občine Velenje brezpogojno strinjalo.

Torej, malo preden je Bobinac šel na MOV je Cerar z vlado odstopil. Ali je vlada odstopila zato, da nebi bila nič kriva?

Ali je Cerajeva vlada odstopila zato, da nebi bili nič krivi za prodajo podjetja ranga Mura, Iskra, Železarne, itd .... za prodajo ogromnega podjetja v Sloveniji.

Izplačila Ingorja za poravnavanje najetih kreditov, ki so jih najeli vlagatelji v Ingor (saj je očitno, sicer bi se kdo od vlagateljev jezil, morda kdo iskal rešitev v končanju življenja?) ima svoj prispevek k slabemu poslovanju Gorenja, da je bilo prisiljeno iskati kupca.
Old Punca    (13.5.2020 10:57)
Se hecate?
Za Ingor sem izvedela iz zapisa na tem forumu. Za pokrivanje kreditov sem izvedela prav tako tu gor, res pa je, da sem malo tudi vprašala. Videla sem seznam in se dala podučiti, kdo je kdo. Za sindikat pa je itak napisano.
Bila sem zgrožena. Zagožen je na TV leta 2009 povedal, da so lahko vsi delavci vstopili v Ingor. Pa je lagal.
Po radiu v eni trgovini sem slišala, da je Bobinac povedal, da je za Ingor najel 300.000 evrov kredita samo zato, ker so mu zaupali.
Kaj več pa ne vem.
Bilo pa bi zanimivo, da bi nekdo prijavil goljufijo s pokrivanjem plačil za kredit za Ingor s povečano plačo, z bruto popravki. ( Na plačili listi piše znesek bruto popravek, ki navidezno prikazuje, da je bila pri obračunu plače napaka. Menda vsak mesec).
Zgodbe poznam iz pripovedovanja, saj imam v Gorenju več znancev in prijateljev. Se bo že kdo našel, jaz pa vem premalo.
Lahko pa napiše vsak od vas. Tudi jaz nisem odvetnik, pa bi lahko napisala, če bi imela več podatkov.
janoš    (13.5.2020 14:06)
V Ingor so lahko vstopili samo izbranci,ker se je delalo na skrivaj,o tem se je samo šušljalo,potem pa je kiks izbrancem povrnilo Gorenje,veliko putra imajo na glavi ti izbranci,pa se jim ni ič zgodilo,kakor drugim ne,ki so pokradli in uničili cela podjetja,na referendumu o osamosvojitvi nam niso nič povedali da hočejo spremeniti sistem tako,da bodo lahko ropali državo in ljudi!
špehar123    (13.5.2020 15:26)
PO TOČI ZVONITI JE PREPOZNO! ŠKODA ISTA SAMO HRUP JE DODAN!
person    (13.5.2020 16:53)
Sej greste v petek zato kolesarit ne?Končno ste se zbudili.
McLeon    (13.5.2020 18:24)
Čaki malo, praviš povrnilo Gorenje.

Če je povrnilo potem so vzeli iz firme namesto da se s tem cashem izognejo prisilni prodaji potem ko ni bilo več kokoši ki nosijo jajca.

To je potem za policijo.
Old Punca    (13.5.2020 21:32)
Slišala sem še boljšo zgodbo. Neki navdušenec je najel velik kredit in kupil še dodatne delnice. Potem je šlo vse navzdol, on pa brez denarja. Zato je svoje stanovanje prodal Gorenju, Gorenje pa mu ga je dalo nazaj v najem. Ni bil kaka živina, srednja šola, ampak hud šankar. Me prav zanima, če je to res.
Mc Leon, če so pacienti plačevali obroke za kredit za Ingor iz nezakonito povečane plače, je jasno, da gre za kriminal. Sploh ni problem preverit: vzameš vse člane Ingor, pa pogledaš plačilne liste. Mala malca!
McLeon    (13.5.2020 21:53)
Ampak notranji (sindikat, SD, ...) ne bodo pogledali plačilne liste. To mora pogledati zunanji.

Kaj pa če so imeli nagrade za uspešno delo? To pa menda ni kak hud problem, če niso extremne. Ali pač? Morda je prepoznaven finančni tok?

Pravijo, da je treba slediti finančnemu toku.
Old Punca    (14.5.2020 14:25)
Nagrajevanje je v vsakem podjetju urejeno s pravilnikom. Problem je, da so na obračunu plač "darila" opredeljena kot " bruto popravek". To pomeni, da se plačajo tudi prispevki in davki ( upam, ker je Gorenje edinstveno pri tem). Mislim, da bo težko kdo kriminalistom pojasnil, da nekdo dobila vsak mesec, 5 let popravek plače. Pri tem pa samo tisti, ki so v Ingorju. Če je seveda bilo tako. Jaz žal verjamem.
Tu ni finančnega toka. Ker so se dobro spomnili. Mogoče bodo besni odpuščanci vendarle odprli to temo. Sindikat je to vedel, zato nihče od sindikalistov ne bi smel imeti zaupanja delavcev. Tudi zato, ker so proč vrgli denar od članarin, delavci pa nekateri niso imeli denarja za primerno hrano.
McLeon    (14.5.2020 15:16)
A to ni finančni tik, če npr. 5 let prejemaš "bruto popravek" vsak mesec in ko to skupaj sešteješ je to en finančni tok s prekinitvami - npr. 100.000 EUR (seveda neto). Potem pa pride še npr. 5 let sanacije dohodnin.

Saj, so pa tudi priče obračunu plač, ne samo arhiv na IT sistemu. Saj, pri "bruto popravkih" obstaja tudi arhiv IT na FURS.

Tako, da če je jasno da sindikalisti ne bodo "čivkači" ker so pač sodelovali za npr. neke nematerialne bonitete, potem ni za računat na njih.
Old Punca    (14.5.2020 20:05)
Ne, to ni finančni trik. Tako ravnanje je klasična goljufija. Glede na to, da sem več kot 25 let obračunavala plače in izdelovala bilance, bom napisala, kako je z vidika predpisov.
Zanesljivo nobena kolektivna pogodba nima določila o bruto popravku, ki je seveda dovoljen, ne more pa biti stalnica. Če je stalno izplačilo in je v nasprotju s kolektivno pogodbo, potem je tako izplačilo nezakonito. Sam izraz POPRAVEK se mora nanašati na predhodno napako, k dokumentu za izplačilo ( vnos) popravka, mora biti priložena obrazložitev pomote. Samo znesek ni dovolj, to je jasno. Sigurno pa niso napisali, da gre za vračilo kredita za nakup INGOR delnic.
Bojim se, da Gorenje za ta del ni obračunalo prispevkov za pokojninsko zavarovanje: če je popravek plače, gre ta znesek v penzijsko osnovo. Isto vprašanje za druge prispevke in dohodnino. Če ni bila obračunana in plačana, je prekršek.
Poenstavljeno. Če drži navedeno, glede na informacije, ki jih imam, obstajajo dokazi: plačilne liste, podpisan nalog za " popravke", zneski kreditov, ki se vzporejajo s popravki.
Predstavljate si, da nekdo prejema denar za delo, ki ga ni opravil, plača je vedno plačilo za delo. Ali pa da prejema dodatek k plači, ki nima osnove v pogodbi. Delodajalec se namreč ne more izmisliti, da bi delavcu dal en sam cent, če za to ni podlage v pogodbi med delodajalcem in delavcem. Grem stavit, da bi delavski direktor, ki je prav tako udeležen pri Ingorju in je tudi dajal naloge ( tako pri goljufiji z M6), za plače, vedel odgovore. Mogoče ga je le treba vprašati.

Aja, če trditve držijo, bi se popravki začeli na isti mesec. Ma kaj, delo za lenega kriminalista.
McLeon    (14.5.2020 21:58)
ok.
Naj vpraša policija.
potonika    (16.5.2020 13:52)
No, in zdej pa Ingor,in delitev mastnih" drobtinic" izbrancem,nihče nič vrnij,vse kar je nagrabil, je zadržal, skril na račun v tretjo deželo....no, sedaj pa g. podžupan,pa vsi sindikalisti-država pomagaj,država daj...
potonika    (16.5.2020 13:55)
--vrnil--Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]