Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 542

Velenje.com : Diskusije : Mozirje : Vprašanje
 

zaposlovanje (Neznan 14.2.2020 13:03)

Kot upokojenka kar ne morem iz svoje kože, ko me ljudje sprašujejo za nasvete o zaposlitvi in izbiri kandidatov.
Ko slišim, kako vodilni zaposlujejo, predvsem v javnih ustanovih, kakšne kriterije imajo in kako škodljive pogodbe o zaposlitvi sklepajo, me kar zmrazi.
Kot kadrovnik z več kot 40 letnimi izkušnjami lahko rečem, da je težko iz prošnje in razgovora razbrati za kakšnega kandidata gre.
Iz izkušenj sem se naučila, da so pridobljene reference kandidatov bile zmeraj dobrodošle. Pri izboru kandidta je potrebno vključiti tudi vodjo oddelka oziroma službe, kjer bo nova delovna sila zaposlena.
Ja, z novim delavcem bo delal in ga razporejal vodja in ne vodje oziroma ravnatelji.
Vendar, v današnjih časih, si določeni v javnih ustanovah (šolah, vrtcih) jemljejo preveč pravice o odločanju, se ne posvetujejo in zaposlijo slabe, za ustanove škodljive delavce.Velen Kovač    (15.2.2020 20:37)
po 40 letih bogatih izkušenj se je dama naučila da se mladih ljudi brez referenc ne zaposluje. Še sreča da je v penziji.
lubca    (16.2.2020 9:02)
Ti neznan, moraš pa imeti kroglo kakršno imajo Uršule na slivniški planini, ko natančno veš kdo je slab in škodljiv delavec.

A se nisi vprašal kaki škodljivci ste bili kadroviki, ki ste 75 let kadrovali po politični šabloni; učiteljica ni smela hoditi v cerkev sicer sploh učiteljišča ni naredila, kaj šele da bi poučevala; če pa se je že to zgodilo so jo pa k maši poslani špijoni hodili ogledovat da so na partijski celici zbornice poročali kolikokrat je pokleknila, kolikokrat se pokrižala, če je šla po hostijo in če je dala rokov žegnano vodo, pa če je dala kaj za ofer.

Nato so jo na skrivnostni revulocionarni trojki komunistične celice obravnavali in kadroviku naročili kaj naj z njo naredi; ji pripopa kakšno disciplinsko, jo začne obrekovati znotraj in zunaj kolektiva, ipd.

Kadroviki politične falange totalitarizma so bil smrt za ljudi.
struna    (21.2.2020 7:04)
Tudi jaz imam slabo izkušnjo o odločanju vodilnih v javnem sektorju-šoli/vrtec.
Imam V.stopnjo izobrazbe in zaradi stečaja sem ostala brez službe s 25 let delovne dobe v režiji. Zaradi recesije v kateri smo se znašli pred parimi leti, sem iskala delo povsod, prijavljala se tudi na delovna mesta čistilke, samo da bi dobila delo, zaslužila, da bi lažje živeli. Niti slučajno nisem bila povabljena na razgovor in niti odgovora da nisem primerni kandidat nisem dobila. Potem pa izveš, da je na delovno mesto čistilke bila izbrana delavka iz bivše Jugoslavije, ki je pred slabim mesecem prišla živet v Slovenijo.
Pa se človek vpraša, kaj je z mano narobe. Ker si pošten, misliš, da so pošteni ljudje na nasprotni strani.
Papir vse prenese, mi delovni ljudje pošteno v prošnje pišemo, kje in kaj smo delali, zakaj se nam je prekinilo delovno razmerje in zakaj iščemo priložnost za delo v vaši ustanovi/delovni orgaizaciji.
Drugi bolj pametni pa se v prošnji predstavijo samo s tisto vsebino, za katero vedo, da bi le ta pila vode. Vendar vsak s sabo nosi vse svoje slabosti in radosti, kamorkoli gre in kjerkoli začne delati. Kmalo pokaže svoj pravi obraz, svoj način komuniciranja, svoje delovne navade. Vsi vidijo, da ima za delo dve levi roki, da ni samostojnosti, da zna samo primerjati kako je bilo v prejšnji službi, da na spremembe in prilagodljivost ni pripravljen/na. In kaj potem vodilni naredijo? Nič? Zakaj nič? Zato vejo sami in vsi okrog njih.
Če si prav trenutek na pravem mestu, se ti v življenju dobro piše. Drugi pa delamo, pa bomo delali, saj je v tej majhni Sloveniji še kar nekaj poštenih delodajalcev. Hvala jim. Vesela sem zanje in z njihove uspehe.
Idealist    (27.2.2020 7:29)
Ja res ne moreš iz svoje kože in takšni naredijo največ zdrah s svojimi dobronamernimi nasveti. Škodljivi za firme, delavce in družine.

Če si dober vodja, boš brez problema naučil mlad kader brez referenc. Če želiš imeti dober kader, boš moral nekaj investirati v to.
Kakšen je pa delavec pa lahko bp preveriš v prvih 6 mesecih. Sej zato pa imamo pogodbe za dč.

Ni pa nujno, da če se tebi zdi škodljivo, da je res. Ko spremljam kadrovanje po okoliških šolah, vrtcih, mi je super, ker končno prihajajo ljudje, ki si to želijo delati in so sposobni. Ni pa kot včasih, po vezah in pa tega kar je lubca napisala.
struna    (1.3.2020 20:53)
V tem primeru ne gre z mlad kader kot navajaš Idealist, niti za politično nastavljeno delovno silo kot opisuješ Lubca.
Gre za delavko kuharico, novo zaposleno delavko na osnovni šoli Mozirje. Dobro se je izkazala na razgovoru, v prošnji ni napisala vseh delodajalcev kje je delala, vodji osnovne šole reference niso zanimale, zaposleni v Snoviku pa so veseli, da se je konfliktni člen sam izločil, čeprav je zaradi njenih podlih potez delovno orgabizacijo zapustilo kar nekaj dobrih delavcev.
gas5    (3.3.2020 19:21)
Po dveh mesecih razpisa kuhar-čistilec v osnovni šoli Mozirje lahko iz te diskusije izlušim, da so zaposlili drugo. Ker imam poštene človeške vrednote, delovne izkušnje, izobrazbo - znanje, nisem primeren kandidat. To smrdi po korupciji.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]