Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 442

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

hočmo prvo lopato (Neznan 8.10.2019 15:19)

Nas imajo za norce ali res mislijo, da smo tako neumni?! Več kot 20 let na oblasti in sedaj, ko so že pokradli kar se je dalo pokrasti klatijo neumnosti, da hočejo hitro cesto in za to protestirajo. Saj ne morem verjeti, da se to res dogaja. Bomo končno spregledali dragi volivci, da nas vlečejo za nos in mi njim pokažimo, da jih imamo dovolj? Da pa je absurd še večji, pa stiki z javnostjo MOV glavni koordinator na SD shodu in potem sprenevedanje, da se službe ne delijo po principu strankarske pripadnosti.

Nimam besed, res ne.

več na linku spodaj:

muha.si/OQ8WMcLeon    (8.10.2019 18:01)
Politik SD-ja iz Raven na Koroškem.

Ko ga boste videli na TV, vedite da si gre politiko.

Mladinske iniciative za tretjo razvojno os - Aljaž Verhovnik.

Mladi forum SD:
https://www.facebook.com/mladiforum/posts/10150895299782485/

požupan SD v občini Ravne na Koroškem:
https://www.mojaobcina.si/ravne-na-koroskem/novice/predstavljamo-vam-podzupana-obcine-ravne-na-koroskem--aljaza-verhovnika.html

Dajte se malo zabremzat pa nehajte v Mislinji čez cesto hodit pa narod nafu-avat.

Hodite tja k Židanu, ko je že "100 let na oblasti", v koaliciji, da cesto zrihta saj ste vsi v isti stranki - SD.
sitemeter    (8.10.2019 19:17)
A ti pa nočeš ceste. Pejt še ti protestirat. Kdo ti brani?
ody    (8.10.2019 20:45)
J.J je kriv..
Kronik    (9.10.2019 10:44)
Vsak s svojo lopato, pa v Ljubljano, pa enih par "ohrnat" po puklu, pa bo zadeva hitro rešena (počutje: JEZEN)
n&m    (9.10.2019 11:01)
To me spominja na tisto, ko lopov vpije: "PRIMITE TATU !!!!"

ZAKAJ Velenje nima avtoceste?

Odgovor je:
- ker bivši župan Velenja, vodja SD tega ni dovolil.
- Ker ni dovolil narediti niti pravega izvoza iz AC v Arji vasi za Velenje!
- ker ga je bilo strah vpliva Celja
- ker je povedal, da bo vsa inteligenca odšla iz Velenja, če bo avtocesta

Zakaj trasa čez Braslovče - strah pred Celjem ostaja...

Zakaj Velenje NIMA OBVOZNICE?
Ker bi šla na Selu proti Obircu in potem nebi bila upravičena AC za Braslovče. Vsaka vas v Sloveniji ima obvoznico, Velenje je nima. Kdo je odgovoren za to, lokalna SD oblast.

Zakaj?
Vprašajte jih, stranko SD, vprašajte župana in ostale, ki "vodijo" razvoj Velenja nazaj v srednji vek.

Ne le, da že 30 let propada industrija, Velenje postaja mesto starejših občanov in socialno ogroženih priseljencev. Izobraženih je vse manj, vse manj je dobro plačanih delovnih mest.

Velenje je iz prvih mest padlo pod slovensko povprečje po BDP-ju. To je kruta realnost, NIMAMO "razvoja" pod vodenjem stranke SD, Velenje je lepo urejeno vendar drvi v katastrofo.

Pred dnevi je izjavil Velenjčan, ki sicer živi v Ljubljani (ima pa še vedno tu starše), da ga skrbi za lepo urejeno Velenje, saj Velenje izgleda kot "nališpana draga ku... z aidsom (morda bi bilo glede na temo bolje če bi opazko spremenil v po-cestnica), ki se nosi z visoko dvignjenim nosom"

In ti "isti" politiki in stranka, ki so nas pripeljali v to situacijo sedaj pišejo predsedniku vlade, delajo proteste itd.

Ljudje bomo morali nekaj narediti, ne pa ta SD-jevska politika.

Da jih ni SRAM !
BuddhaMonk    (9.10.2019 11:20)
@n&m:
Jaz mislim, da tehle nekaj stavkov potrebuje dodatno razlago iz tvoje strani.

"- ker bivši župan Velenja, vodja SD tega ni dovolil."

Ni dovolil? To je kje dokumentirano ali je zgolj mnenje? Jaz mislim, da so zgolj smotani bli ves čas. Imeli so vse druge interese, samo z razvojem se niso ukvarjali. Po moje tudi niso intelektualne širine imeli, da bi razumeli širšo sliko. Pa ne želim žalit nikogar, ampak tako je, če ti knap vodi mesto. Bili so zaslepljeni s tem, da je bil Premogovnik, pa TEŠ, pa Gorenje in še Vegrad in smo živeli lagodno in imeli gospodarski in politični vpliv. Šaleški lobij eden najmočneših več desetletji. Ni se gledalo v prihodnost in da nekoč teh paradnih konjev ne bo več in da s tem ne bo vpliva niti standarda. Danes Vegrada ni že 10 let, namesto tega imamo 1000 kosovskih spjev. Gorenje je Kitajsko in nimamo nobenega nadzora več. Lahko obstane, lahko ga pa že jutri preselijo. Premogovnik in TEŠ imata pa omejen rok trajanja, pa še nadzor so nam ukradli v Ljubljani.

"Ker ni dovolil narediti niti pravega izvoza iz AC v Arji vasi za Velenje!"

Tega ne razumem. Kakšen je pravi izvoz? In kakšno vlogo pri tem igra župan mesta, če izvoz ni v njegovi občini?

"ker ga je bilo strah vpliva Celja
ker je povedal, da bo vsa inteligenca odšla iz Velenja, če bo avtocesta"

Ponovno, a to je dokumentirano kje? Nimam visokega mnenja o bivšem županu, ampak da bi razmišljal kot ameba, mu tudi ne bi pripisal.

"Zakaj trasa čez Braslovče - strah pred Celjem ostaja..."

Trasa Braslovče menda zato, ker so pravi ljudje pokupili zemljišča na tej trasi.
bistra78    (9.10.2019 11:26)
Kaj pa počne opozicija? Tudi oni bi lahko dvignili lopato na obstoječo oblast, pa so raje tiho in uživajo ugodnosti. Vsi so isti v Velenju. Vsi so pod vplivom vladajoče SD. Je posnet kakšen prispevek? Si upa kdo javno govoriti o imenih in nepotizmu v občini? Seveda ne, ker je opozicija tudi namazana. Kupili so vas kot poceni "ku.bo" in to vse. Ko bom videla pravega borca za naše občane, ga bom javno podprla, do takrat pa ližite zadnjice tistim, kateri nas uničujejo.
Ne razumem pa dejansko tega, da SD gre protestirat svojim vodilnim. Pa saj ste na oblasti, zakaj že nimamo hitre ceste? Zakaj imamo največ lukenj po lokalnih cestah v primerjavi z ostalimi mesti v Sloveniji? Vam dol visi za vse, če niste sposobni 500m lokalne 9m široke ceste obnoviti, kaj šele narediti takšen projekt. Aja, točno ... to bodo več milijonski posli in se bo lahko kradlo, za lokalne ceste pa še za hišo ne moreš ukrasti.
n&m    (9.10.2019 12:54)
@BuddhaMonk veliko "starih velenjčanov" so te moje navedbe slišali na lastna ušesa.

Podobno je s tem kot z grožnjami, ki jih je oblast delila vsem, ki so nasprotovali gradnji TEŠ6 v tej obliki (600MW), tudi to je ostalo v ušesih velenjčanov...

pravi izvoz?
To je enostavno, eno je križišče kot v Arji vasi, ko stojiš v vrsti za izvoz na gl.cesto, drugo pa avtocestni izvoz (Celje ima kar tri izvoze...)

Kar pa se tiče razmišljanja starega župana je bilo kakršno je bilo.

@bistra78
Strinjam se, SD je ves čas v vladi. Zakon za TEŠ so spravili skozi, za cesto niso imeli interesa - kar je več kot očitno, kajne?

Kar se tiče opozicije se pa strinjam, da bi lahko in morala imeti vsaj več javne iniciative glede ceste, lahko bi naredili tudi proteste.

Edino kar se spomnim je, da je Jenko kot žup.kandidat zahteval naj začnejo takoj z gradnjo okrog Velenja, pa čeprav le na Korosko. Všeč mi je bilo, ko je rekel, da je prava rešitev za Velenje EU, ne Ljubljana, da bomo imeli vsaj z EU dobro cestno povezavo, če že z Ljubljano ne.
BuddhaMonk    (9.10.2019 14:11)
@n&m:
Ker smo pač anonimneži na netu, kaj veliko ne dam na to, kaj je kdo slišal. 20 let bo, kar imam volilno pravico in se tega ne spomnem, da bi velenjska oblast kadarkoli nasprotovala AC.

Glede izvoza pa še vedno ni jasno, kako bi naj župan občine, skozi katero cesta ne teče, imel kakršnokoli besedo pri gradnji te ceste. Sem pa našel med brskanjem, kako se odločajo za takšno ali drugačno obliko izvozov, naletel na članek o konkretnem izvozu. Očitno je že nekaj let plan, da se ga preuredi.

https://siol.net/avtomoto/promet/eno-najbolj-zoprnih-krizisc-v-sloveniji-bo-koncno-dobilo-semafor-506610
knusprig    (9.10.2019 16:30)
Če imaš 20 let volilno pravico si star npr. 38 let - premlad si da bi to DOŽIVEL. Takole.

Priključek Arja vas?

Regijski strahovi so bili veliki. Celje in Slovenj Gradec sta bili stari uveljavljeni regijski središči, Velenje pa ne. Mestne občine os spet bili strahovi saj Velenje ni imelo

- Visokošolskega središča
- Bolnišnice
- Letališča

Potem so malo kombinirali, da so prišli do mestne občine. Rekli so letališče je blizu, v občini Šoštanj. Bolnišnica je blizu, v občini Šoštanj. Res je da visokega šolstva nimamo ampak bomo to naredili; glasbeno, itd.

Dalje, Velenje je bilo hendikepirano tudi zaradi tega kjer stoji upravna stavba premogovnika Velenje. Sreča da vasi Družmirje ni bilo, prebivalcev ni bilo, da bi na referendumu glasovali /če bi bil 1 prebivalec s hišno številko v Družmirju bi referendum lahko bil/, da mora biti območje Družmirja v občini Šoštanj /tako kot je bilo in meja v Pesju pri Melanškovi hiši/, s tem pa tudi stavba uprave premogovnika v šoštanjski občini.

Mejo med šoštanjsko in velenjsko občino so potegnili na račun kšefta. Velenje dobi zemljišča Družmirja s stavbo uprave premogovnika vred, šoštanjska občina oz. lobij iz Topolšice /takratni župan/ pa dobi kanalizacijo saj je bila bolnišnica, hotel, naselje Topolšice brez kanalizacije.

Tako se je Velenje osamosvajalo, ker takrat ni bilo logično, da je Velenje regijsko središče in mestna občina.

Velenjski možje so se ukvarjali s takimi banalnostmi kot npr. - zakaj na radiu ne povedo vreme za Velenje, povedo pa vremenske temperature za Slovenj Gradec in Celje. In to so kasneje tudi dosegli. Danes je vremenska napoved za Velenje logična.

Velenje za pridobitev regije in središča ni imelo dovolj prebivalstva zato so računali na prebivalstvo iz Solčave in Gornjega Grada. Da bi Velenje postalo regija

- Cesta nikakor ne sme iti v smeri Celja /Arje vasi/, ne priključek Arja vas,
- Cesta mora iti v smeri Ljubljane - torej priključek Braslovče!

Cesta mora posrkati prebivalce Gornje Savinske doline in Zadrečke doline da bo dovolj prebivalstva za regijo. Torej mora iti cesta čim bliže Letušu - priključek Braslovče. Tu ni bilo nobenih kmetijskih zemljišč, nobenih rušitev stanovanjskih hiš pod vprašanje. Vprašanje je bilo samo - REGIJA! Ne glede na visoke stroške gradnje ceste, ta mora iti v smeri Ljubljane, ne v smeri Celja.

Sploh jih ni interesirala smer ceste za Avstrijo in Dolenjsko - samo smer Ljubljana!

Toliko o priključku Arja vas.
n&m    (9.10.2019 16:43)
@BuddhaMonk:
no ja, očitno si bil premlad... zato pa starejši vedo, kaj so slišali povedati župana.

V tistih časih je mesto Velenje nekaj pomenilo v Sloveniji in posledično je imela tudi SD politika veliko vpliva, ne le v vladah, tudi v parlamentu.

Očitno tudi @knusprig, ki je pisal v diskusiji "odprto pismo župana" ve veliko več kot ti. Še enkrat si preberi, pa vprašaj še kakšnega starejšega od sebe, ki mu verjameš (in ni SD vernik) ti bo to potrdil. Ja, tako nekako se je šlo v Velenju. Govorim o zadnjih 30 letih, v času, ko oblastuje v Velenju stanka SD, v času ko Velenje gospodarsko le propada.

ps.
pa naj še enkrat ponovim zgoraj zapisano o grožnjah ob projektu TEŠ6, ki so jih SDjevi oblastniki javno izražali po raznih konferencah. čez nekaj let se bo lahko spet našel en @BuddhaMonk in vprašal: "kje to piše, kaj veliko ne dam na to, kaj je kdo slišal..."

preveri pri ljudeh, ki so lahko objektivni. Nismo vsi apriori proti SD, sem pa sam proti temu, da Velenje še naprej pada v brezno. In temu še ni videti konca. Ta SDjeva oblast v Velenju vlada predolgo.

Pa saj se ve kaj se zgodi, če je nekdo predolgo na oblasti. To prinese nepotizem, korupcijo, samozadostnost, prepotentnost, arogantnost, vsevednost...

In če res poznaš ljudi in stvari v Velenju povej česa tukaj ni?
non-stop    (9.10.2019 17:50)
Sej bodo dobili lopato...ampak bebci bi morali namesto ene lopate, zahtevati 30 ali več bagrov. Ampak so miselno še vedno v času lopatkanja.
BuddhaMonk    (9.10.2019 20:08)
@n&m:
Ne vem kaj ima biti za ali proti sd z dejstvi, ki jih zelim izluscit. Za sd sem glasoval samo 2002, ko sem bil se pod vplivom indoktirnacije, ki v velenju velja. Da je meh kadarkoli bil proti avtocesti, mi je novo, pa se zanimam za politiko od nekje zacetnka njegovega drugeha mandata. Prosim, ne bit pokroviteljski s tem, da nej starejse sprasujem, kaj se je dogajalo v zadniih 20 letih, ker se nisem rodil pred 20 leti.

@knuspring:
Pod drugo diskusijo nadaljujeva.
non-stop    (10.10.2019 7:55)
https://www.facebook.com/604103403291598/posts/932275323807736/
BuddhaMonk    (10.10.2019 10:33)
Bravo @non-stop. Takšne zadeve iščem, ne rekla in kazala. Očitno je bil izražen interes javnosti. Strokovna komisija pa ugotovila neutemeljenost. Bi res bilo zanimivo izvedet, katere osebe so to strokovno komisijo sestavljale.:DNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]