Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 403

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

pozidava zelenic mov (Neznan 9.9.2019 10:33)

Že nekaj časa se bije bitka za zelenico pri Abanki, nihče pa ne omenja zelenice, kjer smo včasih imeli nasad jabolk nasproti PP Velenje. Da se bo ta zelenica prodala zasebnikom, kjer si bodo gradili "vile" od kraje našega denarja pa nihče ne govori. Zakaj se na tem mestu ne zgradi blok in se reši stanovanjski problem? Ali bodo občinski veljaki za sebe "šparali" elitno lokacijo, ko bo promet speljan mimo hoferja?! Samo občinarji imajo vizijo in lastne plane kako si bodo uredili življenje. Mislite, da mislijo na občane? S tem ko vam pobarvajo nekaj črt in prirejajo podatke o onesnaženosti zraka ter jezer, mislite kako so dobri ljudje. Ja pa ja! Spomnili se boste te diskusije, čez nekaj let, kdo bo tam imel parcelo in hišo, čeprav bo sedaj verjetno diskusija šla v drugo smer, ker če kdo razmišlja z svojo glavo, takoj pripada SDS JJ in podobnim bedakom. Oni so popolnoma enaka škoda, kot pa sedanji vladajoči.

BTW sem podpisal peticijo proti gradnji pri Abanki.BuddhaMonk    (9.9.2019 11:16)
Na mestu sadovnjaka je mišljeno naselje hiš, kjer bi bili četvorčki na 700 m2. Vse prej kot vile. Razen če mislimo v stilu "velenjske vile" al kk rečejo tistim pod konjušnico. Pa pomoje imajo tam več placa okol hiš.

Sicer me pa zanima, zakaj je bolje sadovnjak pozidat kot zelenico med bloki?
BuddhaMonk    (9.9.2019 11:19)
Da ne bo pomote. Jaz mislim, da občinarji slabo skrbijo za zelenje v mestu. Zelenice izginjajo, več 10 let stara drevesa raje sekajo kot skrbijo zanje. Ampak vseeno ne vem, zakaj ne bi bloka raje gradili v mestu, zakaj je bolje izven ožjega urbanega dela zeleno površino pozidat.
sitemeter    (9.9.2019 12:00)
Tud kolesarsko proti doliču bojo zasfaltirali. A vete kolk zeleja manj.
veteran#2    (9.9.2019 13:59)
Se počasi uresničuje tisti stari velenjski rek.... 'betonska džungla'
perry mason    (9.9.2019 14:55)
Velenje je totalno zavoženo! Namesto, da so gradili te trgovske centre na vsakem ovinku, bi lahko zgradili kakšen blok. Sedaj morajo pa še te zadnje zelenice pozidat, samo, da bo nekomu lahko laufal biznis.
kuhalnica    (9.9.2019 22:20)
Na tej zadnji zelnici se je vedelo vsa leta,da je to gradbena parcela in da se bo slej ko prej gradilo.Moti me samo to,da bi na taki parceli gradil privatnik.Drugače pa bi predlagal,da se zgradi otroško igrišče in zelenica ostane okrog pa naj se nasadi drevje,ker igrala ne zavzamejo toliko prostora,da bi se zelenica uničila.Razen če podpisniki te pobude,da zelenica ostane morda želijo pasje sprehajališče in pasje stranišče.
kuhalnica    (9.9.2019 22:27)
Neznan ,če se ne motim,je ta bivši sadovnjak nasproti policije mišljen kot parcele za nadomestno gradnjo tisti kateri bojo zaradi tretje razvojne osi morali prodati državi svoje domove.Seveda,če se bojo strinjali z tem, da bojo gradili v Velenju.Ni pa rečeno,da se bo kaka parcela prodala privatniku.
kuhalnica    (9.9.2019 22:28)
Neznan ,če se ne motim,je ta bivši sadovnjak nasproti policije mišljen kot parcele za nadomestno gradnjo tisti kateri bojo zaradi tretje razvojne osi morali prodati državi svoje domove.Seveda,če se bojo strinjali z tem, da bojo gradili v Velenju.Ni pa rečeno,da se ne bo kaka parcela prodala privatniku.
encijan    (9.9.2019 22:38)
Osebno me moti, da se je treba na ta način boriti za zelenje v času, ko se planet pregreva. Borba za zelena pljuča bi se morala začet na lokalni kalni ravni, pa je oblastnikom mar le za interes kapitala.

Zgodovina:
1)
"Na 3. seji Sveta mestne občine Velenje, ki je potekala 9. Aprila 2019 so pristojni iz urada za urejanja prostora seznanili svet o nameri odtujitve parcele 1862/10. Parcela, ki jo ima občina namen prodati (zamenjati z) zasebnemu investitorju, je namenjena za izgradnjo dveh stanovanjskih blokov, s tem bo uničena še zadnja večja zelenica, ki se nahaja tem predelu mesta. Z odtujitvijo te nepremičnine Mestna občina Velenje ne rešuje stanovanjske problematike, stanovanja zgrajena na tej parceli se bodo prodajala po tržni vrednosti občina pa s tem ne pridobi neprofitnih stanovanj. Velika ponudba stanovanj, ki se prodajajo po tržni vrednosti na področju mestne občine Velenje je razvidna na raznih spletnih oglaševalskih portalih.
Zato smo v civilni iniciativi, OHRANIMO ZELENO MESTO odločno proti prodaji oz. odtujitvi te parcele. Na zelenici, ki jo namerava občina Velenje prodati, potekajo čez leto različne dejavnosti občanov. Starši in otroci uporabljajo zelenico za razne športne igre, velikokrat so tam opaženi tudi sprehajalci psov. Zatočišče na tej zelenici najde tudi različne vrste živali. V zimskem času se na tej zelenici veliko otrok sanka ter uživa zimske radosti. V civilni iniciativi OHRANIMO ZELENO MESTO, bomo tako naredili vse, kar je v naši moči, da preprečimo prodajo te parcele."

2.) Svetnik M.J. dne 07/09/2019: " ... zakaj sem dal “podporo volivca zahtevi za razpis naknadnega referenduma o delu Sklepa o načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Velenje”
Osebno menim, da v občini Velenje nimamo postavljenega pravega dolgoročnega koncepta razvoja mesta. Niti zakaj, kam in kako se bo širilo oz. pozidavalo Velenje.

Že dolgo je vidno, da Velenje NIMA VIZIJE, ker vizije res nima, pada po BDP-ju in brez nje se bližamo potencialni katastrofi. Čiste ulice, urejene gredice in veliko samopromocije ter samohvale ne bo dovolj za srečno življenje ljudi v Velenju, v Šaleški dolini.

Še ena pozidana zelenica (danes ta, jutri katera druga) ne bo prispevala k boljšemu življenju, kvečjemu bo življenje poslabšala. Vsem Velenjčanom. Zato sem oddal podpis za referendum in proti pozidavi te zelenice.

Kaj se dogaja v Velenju se izkazuje tudi pri hitrih, ad-hoc pozidavah in asfaltiranju zelenih površin v mestu (pa pustimo risanje kolesarskih prog). Velenje, ki je bilo poznano po tem, da je mesto v parku vse bolj in bolj postaja mesto betona (poglejte center Velenja, otroško igrišče, Cankarjevo, promenado,…). Res je, mesto mora imeti razvoj, vendar je potrebno najprej imeti vizijo, pa strategijo,… hkrati pa je na poti razvoja ves čas potrebno uporabljati tudi zdravo pamet.

Poleg vprašanja zakaj je nujno pozidati to zelenico je tu še vprašanje za koga potrebujemo stanovanja?

Vprašanje je kompleksno. Ja, za ljudi, pa vendar ali vemo, kaj že imamo v Velenju, koliko hiš, stanovanj je praznih in nenazadnje za koga in zakaj želimo nekoga privabiti v Velenje? O tem na sejah mestnega sveta ne razpravljamo. Očitno oblastnikom to ni pomembno in si tega ne želijo.

Mene pa vseeno zanima ali si želimo visoko usposobljen strokoven kader (seveda je ob tem na mestu vprašanje kje bodo imeli službe) ali delavce ali socialno ogrožene prebivalce Slovenije, morda iz Evrope ali morda begunce? Ne da komurkoli nasprotujem ali da koga ne želim, pa vendar v naprej bi bilo dobro vedeti kdo, kaj, zakaj. Vsaj svetniki bi morali biti s tem seznanjeni, če že velenjska oblast smatra mnenje občanov za nepotrebno.

Ne le da največkrat ni konstruktivne razprave, zelo pogosto v mestnem svetu manjka zdrave pameti pri odločanju, saj gre pri odločitvah za politično direktivo, ki ji svetniki SD, DESUS in SMC slepo sledijo in jo potrdijo. Meni pa se vse bolj zdi, da gre pogosto tudi za prikrito VRAČANJE USLUG politike podjetnikom. To pa že zelo smrdi po ZLORABI OBLASTI.

Tako so na seji mestnega sveta omenjeni svetniki SD, DESUS in SMC sprejeli sklep, s katerim se bo zamenjala zelenica med Pošto, Kidričevo cesto in reko Pako z zelenico vis-a-vis Abanke.

ZAKAJ?
Ker si občina želi postati lastnica zemljišča med reko Pako, Pošto, Kidričevo cesto in Kardeljevo ploščadjo. Zakaj si to želi, o tem ni bilo govora… (morda da bi jo lahko ponovno “komu” prodala?)

TEHTNIH ARGUMENTOV ZAKAJ, NISO PREDSTAVILI. ZATO SEM MNENJA, DA JE TUDI TA ZAMENJAVA NEPOTREBNA in je POSLEDICA, NE PA RAZLOG.
Na tej seji me je zanimalo tudi zakaj tako na-vrat-na-nos sprejetje tega sklepa in zakaj Velenje nima zaščitenih zelenih površin v mestnem jedru (npr.kvadratura zelenih površin), zakaj nima zaščitenega skupnega števila dreves itd. Predlagal sem, da bi o tem ali je to smiselno in potrebno razpravljali, pa se velenjski oblasti tudi to ne zdi potrebno. Pa je to vprašanje za naše potomce, saj ko je enkrat pozidano, ni nikoli več zeleno.

No, kot rečeno MOV si želi zelenico pri pošti, zato sem 10.7.2019 na MOV naslovil spodnje vprašanje (na katerega, po dveh mesecih, odgovora iz MOV še vedno ni… meni je ta aroganca velenjske oblasti poznana in je brez primere)
Svetniško vprašanje, ki sem ga postavi je naslednje:

Zadeva: zemljišče med reko Pako, Pošto, Kidričevo cesto in Kardeljevo ploščadjo parcelna št. 964 2454/4

Prosil bi za podrobno obrazložitev zakaj MO Velenje ni lastnica te parcele oz. kako so lahko potekale menjave lastništva na tej parceli, ki je strateškega pomena za razvoj MO Velenje brez da je MO Velenje uveljavljala predkupno pravico.
V zvezi s tem me zanimajo še naslednji odgovori:
1. Ali je MOV v preteklosti že kdaj bila lastnik tega zemljišča? Kdaj, kolikokrat? Oz. zakaj je danes le delni lastnik parcele?
2. Če je MOV bila celotni lastnik, zakaj je delež prodala, komu in zakaj ni do danes nič na tej parceli.
(če je bila prodana, da se bo "nekaj" zgradilo me zanima zakaj ni bila v pogodbo vključena klavzula, da parcela preide nazaj v last MOV - npr. z neko odškodnino v primeru, da v dogovorjenem roku zapisano ni izvedeno)
3. V eZK je razvidno, da Novalja Muminović postal lastnik parcele 4/2/2019 (oz. je bil vpisan 11.03.2019).
Zanima me, ali je bila MO Velenje upravičena do uveljavitve predkupne pravice, če da, zakaj je MO Velenje ni uveljavljala oz. ponudila višjo ceno kot jo je ponudil sedanji lastnik. Zakaj o tej transakciji na tem pomembnem zemljišču svetniki MO Velenje nismo bili seznanjeni?
4. Koliko stavbnega zemljišča je bilo iz naslova tega zemljišča nakazanega v proračun MO Velenje v zadnjih 10 letih?
ps.
najprej je bilo to zemljišče v 100% lasti občine, potem pa je prešla tudi v last Ročnikovih podjetij.
Velenje zadnjih 30 let pada po bruto družbenem prihodku. Pred tem smo bili v samem vrhu, na drugem mestu, danes… smo pod slovenskim povprečjem !!! "

Odgovora omenjeni gospod ni dobil. Upam, da mi ne zameri, ker sem ga citirala. Je edini, ki ima j..., da upa postaviti oblastnikom tehtna vprašanja, ki terjajo odgovore.

Jaz sem peticijo za referendum podpisala. Kar je preveč, je preveč. Upam, da bo spregledalo še več volivcev, kaj se dogaja v zakulisju.
encijan    (9.9.2019 22:49)
Tako zelo sem jezna, da sem naknadno ugotovila, da se debata nanaša na zelenico, kjer je bil nasad jabolk.

Ampak tema je še kako povezana z vsebino, ki jo je podal M.J. in ki jo citiram v svojem postu.
bistra78    (10.9.2019 9:17)
Saj ne morem verjeti, da še vedno verjamete vse kar slišite. Mislim, da je naznan naredil kar dobro iztočnico, ki bo vidna čez čas. Te parcele bodo dobili občinski veljaki, zapomnite si to! Ne v celoti, se strinjam, ob cesto bodo porinili manj pomembne, zgoraj bodo pa velikani. Sem se pred časom zanimala za nekakšen poslovni model v tistem delu in sem dobila zanimiv odgovor. Ne bi ga pisala tukaj, ker ni tema, ampak bo kar držalo, kar je zapisano v temi.

Sem pa podpisala peticijo. Apeliram pa na pobudnika, kateri je začel to reševati, da isto naredi tudi za kolesarske poti, s tem bo preprečil nemalo nesreč in pridobil zaupanje občanov.

To kar nam sedaj delajo, je bil goli otok turistična destinacija le, da je še vedno toliko ovac, da verjamejo povedanemu. Sedaj ni potrebno biti član partije, lahko razmišljate z svojo glavo, vas ne bo zato nihče zaprl in mučil. Če želite prihodnost, spremenite sedanjost!
sitemeter    (10.9.2019 9:35)
Pa preširoka dvopasovnica, ki bi lahk bla štiripasovnica ali pa vsaj kolesarska, proti Šoštanju je tud fajn zasfaltirana po nepotrebnem.
Butchman    (10.9.2019 9:45)
čigava pa je zelenica za Pošto, čigava je bila, čigava je sedaj in za koliko denarja jo je kdo dal komu ;) ?
kuhalnica    (10.9.2019 12:54)
bistra ti še zmeraj živiš v komunizmu ampak v sedanjem.Povej mi kaj bi bilo drugače ,če bi bil Župan iz SDS ali katere druge stranke .Bilo bi še slabše .Hitro pozabljaš,da se je veliko gradilo za časa komunizma in ni bilo vse tako črno kot ti pišeš.Za časa komunizma se je kradlo vendar so jih hitro spravili na hladno.Danes pa vsi kradejo samo delavci in reveži ne.Moje menje je pač,da je Velenje mesto kjer se mora graditi vendar vse po načrtu.Vsi kričite o zelenicah vsi veste,da so v Velenju vse take velike zelenice že pred 30 oziroma že ob prvi gradnji petorčkov dobili naziv gradbene parcele in težko boste iz drli da se nebo tam pozidalo.Prav tako me moti kako je lahko prišel privatnik iz Šoštanja.do take parcele v centru mesta.
bistra78    (10.9.2019 14:23)
kuhalnica, sem kje omenila, da želim koga iz SDS za župana - bog ne daj. Govorim samo, da sedanja oblast deluje po principu polni svoje žepe in poskrbi za svoje bližnje za ostale nam ni mar. Žal v Velenju nimamo primerne konkurence na volitvah zato pa smo tam kjer smo. Očitno ne premoremo koga sposobnega, kateri bi se posvetil in prisluhnil tistemu, kateri ga je volil. Je kadarkoli župan ali kdo od govorcev postavil vprašanje kakšnemu občanu, kaj od njega pričakuje? Pridejo na stojnico, spredavajo svoja prepričanja in gredo. Ljudem je potrebno odpreti oči. Zato pa imamo takšne, kot so sitemeter in podobni, kateri mislijo, da je res vse kar pride iz ust njihovih idolov. Sem za socialno demokracijo, ampak to kar imamo je daleč od tega, tudi na državni, ne samo lokalni ravni. To tudi kot podjetnica še kako občutim, pa vandar kot domoljubna oseba vstrajam, vprašanje je pa kako dolgo.
Glede zelenice, je pa točno to kar jaz govorim, draga kuhalnica. OK blok naj bo, ampak zakaj določeni ljudje. Zakaj določena podjetja? To, da naj denar ostane v dolini je lari fari. Potem kupujmo vsi Gorenje, vozimo Renaulte cliote itd, če nas to skrbi. Zakaj posluješ z lokalci, ker se z njimi dogovarjaš o provizijah. Zakaj ne pridejo tujci graditi stnovanjske bloke, za 1/2 cene in to bolj kakovostne. Čisti primer je predor Karavanke. Avstrijci pospravljajo orodje, naši še izvajalca niso izbrali, ker so domači navajeni s provizijami dobiti posle.
Zakaj pa ne dajo cest zasebnikom in investitorjem, kot to počnejo Hrvati (pa jih lahko še nevem kako sovražimo), so 100x bolj pametni kot mi. Cestnine plačujemo in ta denar gre lastniku, kateri bo skrbel za ceste in ne bomo vozili po luknjah. Pri nas pa po luknjastih cestah rišemo črte, kjer se bodo kolesarji vozili - wooow in to za milijone EUR. Ja, sem zašla iz teme, ampak vse napeljuje, da ne moreš mimo resnice, katera boli mnogo občanov.
Naredite anonimno anketo med občani ali se strinjajo, da počnete to kar počnete in ali so vam za to namenili glas, pa boste videli, da je zmaga vaša žal samo zato, ker ste edini - to je pa zelo daleč od uspeha.
Pomlad2017    (10.9.2019 15:31)
Zaščitimo te zelene površine v mestu, kolikor jih je še ostalo.
Ce želimo graditi, je še vedno veliko nezazidano zemljišče na Selu, nasproti Interspar Šalek, kjer je možno zgraditi kar nekaj vrstnih hiš in je to zemljišče temu tudi namenjeno. V mestu pa naj ostanejo ta zelenice.
kr_tk_en    (10.9.2019 16:00)
Kuhalnica pa ja gres na kak sprehod pa globoko vdihn te bo ja kap utrofla. Pac mas kot penzionist prevec cajta pa ce skos bulis v ekran ni zdravo. Itak si pa navadna pic.. zato se pa skrivas pod zenskim nickom. Lp
motovilec    (10.9.2019 16:08)
zmaga je njihova po enem čudnem sistemu obkrožanja in prečrtavanja številk, podpisat se pa itak ne smeš ko popravljaš, ker so volitve tajnega značaj...v glavnem velja zadnji obkrožen kandidat, a je še treba kaj rečt..
Ohranimozelenomesto    (10.9.2019 16:52)
Vsem, ki podpirate CIVILNO INICIATIVO OHRANIMO ZELENO MESTO se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo. Brez vas nam ne bo uspelo !
kuhalnica    (10.9.2019 17:10)
kr_tk_en prvo če bereš vse kar napišem dobro veš,da sem že veliko krat napisal,da sem moški in da se ne skrivam za ženskim nickom .časa imam toliko kolikor si ga vzamem,imam pa tudi veliko dela,katerega prej postorim. na sprehod pa hodim vsak večer najmanj pet kilometrov v eno stran in toliko nazaj in to po gozdni poti in bodoči kolesarski stezi.za pičko pa vprašaj mamo če ti bo povedala kaj pomeni beseda pička.
kr_tk_en    (10.9.2019 22:23)
Kuhalnica no lepo da si si na stara leta vsaj priznal da nisi gej ampak cist navadn peder ku nima druga za delat kot pa pisat neumnosti na velenje.com pac zato ker mas prevec cajta in pa tocno takih pick me je mama naucila naj se jih izogibam hvala ji....
frenk 53    (11.9.2019 13:14)
Ne vem, kaj vam je Kuhalnica toliko presedel. Zaradi resnice? Boli, ja, razumem.
Kr-tk-en, a znaš kaj brez mame in pičke napisat? Malo bolj kulturno?
kr_tk_en    (11.9.2019 16:13)
Ja frenk53 za druge si zmer pametn pred svojim pragom pa nikol nis znau pucat se zdj ne itak ti to skos govorim mene znas jebat drugih se pa bojis names da tuki seres po men me rajs gdaj poklic pa uprasi kk sem pa kk mi gre
kuhalnica    (12.9.2019 7:17)
kr_tk_en- Peder ti je oče kar mamo vprašaj če je bila zadovoljna z mano.Nebi te rad žalil ampak ,da ti nisi mogoče moj sin.Vsaj popisavi nebi rekel ,ker moji otroci so vsi brihtni noben ni tako pederski kot ti.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]