Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : �port : Novica
 


Proti Ferlachu do zanesljive zmage


23. jan 2020

Rokometaši Gorenja Velenja so v sredo odigrali še tretjo pripravljalno tekmo. Na gostovanju v avstrijskem Ferlachu so bili s 33:25 boljši od domačih rokometašev.

Z avstrijskim Ferlachom so se Velenjčani srečali že v poletnem pripravljalnem delu, in sicer so bili takrat črno-rumeni boljši s 36:27.

Tekmo so Velenjčani začeli odločno, z gibljivo obrambo in hitro igro v napadu. V 10. minuti srečanja je za +2 (6:4) zadel Tadej Mazej, ose pa niti v nadaljevanju niso popuščale in v 20. minuti povedle že s +7 (13:6). Dobra obramba jim je omogočala, da so lahko dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Gostje so tako razliko še povečali in rezultat na semaforju je ob koncu polčasa kazal 11:20.

Tudi v drugem polčasu smo gledali podobno zgodbo kot v prvem. Trener Velenja, Zoran Jovičić, je priložnost za igro ponudil vsem igralcem. Izkazal se je tudi povratnik iz aktualnega evropskega prvenstva, Ibrahim Haseljić, ki je mrežo nasprotnika zatresel sedemkrat. V 40. minuti je za +10 (14:24) zadel Jernej Drobež. Do konca srečanja smo gledali atraktivno igro Gorenja, končnih 25:33 pa je postavil Aleks Kavčič.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Haseljić s sedmimi zadetki, sledil mu je Domen Tajnik s petimi.

Za Velenjske rokometaše je bila to še zadnja od pripravljalnih tekem pred začetkom drugega dela sezone. Sedaj imajo teden dni časa, da se temeljito pripravijo na zahteven obračun, ki jih čaka prihodnjo sredo v domači Rdeči dvorani proti drugouvrščeni ekipi domače lige, Riko Ribnici.


Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja:
»Danes smo odigrali pripravljalno tekmo s Ferlachom, še zadnjo pred začetkom drugega dela prvenstva. Tekmo smo dobro odprli in držali visoko razliko skozi celotno srečanje. Kljub nekaj poškodovanih igralcev smo prikazali dobro igro in imeli hiter tempo skozi celotno tekmo.«


Pripravljalna tekma, sreda, 22. januar, 18:00 (Ferlach, Avstrija):

SC FERLACH : GORENJE VELENJE 25:33 (11:20)

Gorenje Velenje: Panjtar (8 obramb), Husejnović (4 obrambe), Haseljić 7 (1), Tajnik 5 (1), Kavčič M. 4, Mazej 3, Kavčič A. 3, Celminš 2, Levc 2, Šol 2, Bojanić 2, Miklavčič 1, Drobež 1, Mazaj 1, Komar


----
Vir: RK Gorenje Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com