Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : �port : Novica
 


Velenjski rokometaši v Mariboru do dveh točk


5. maj 2019

Rokometaši Gorenja Velenja se iz Maribora vračajo z zmago. Na tekmi 6. kroga končnice za prvaka so z 28:22 premagali rokometaše Maribor Branika.

V ekipi črno-rumenih so manjkali poškodovani Tadej Mazej, Darko Stojnić in Nikola Špelić. Namesto te trojice so se ekipi pridružili mladi Jernej Drobež, Urban Starc in Tilen Grobelnik.

V tekmo so velenjski rokometaši vstopili zadržano. Prvi zadetek za Velenjčane je v 5. minuti srečanja dosegel Matic Verdinek. Gibljiva obramba domačih rokometašev je gostom povzročala nemalo težav v napadu. Črno-rumeni so bili brez rešitev v napadu in Mariborčani so v 10. minuti srečanja vodili s +2 (5:3), štiri minute kasneje že s +4 (7:3). Po peti obrambi Emirja Taletovića v vratih Gorenja Velenja so se prebudili tudi njegovi soigralci. Z boljšo igro v napadu in manj napakami v napadu so se gostujoči rokometaši uspeli približati vijoličastim in v 29. minuti prvič na tekmi tudi povedli (10:11). Varovanci Zorana Jovičića so se na odmor odpravili z dvema zadetkoma prednosti (10:12).

Že v prvih minutah nadaljevanja so rokometaši iz Šaleške doline svojo prednost še povečali. Za vodstvo s +4 (10:14) je v 33. minuti srečanja poskrbel Aleks Kavčič. Mariborčani so držali korak z rokometaši Gorenja Velenja, a na manj kot dva zadetka zaostanka se jim ni uspelo približati. S čvrsto obrambo in boljšo realizacijo v napadu so velenjske ose tekmo mirno pripeljale do konca. V 56. minuti srečanja je Miha Kavčič zadel za 24:20, nato pa so črno-rumeni svojo prednost le še višali. V zadnji minuti srečanja je Verdinek zadel za +7 (28:21), ekipi pa sta se na koncu razšli pri rezultatu 28:22.

Z zmago v Mariboru ostajajo rokometaši iz Velenja na drugem mestu prvenstvene lestvice. Najboljši strelec v velenjski ekipi je bil s sedmimi zadetki Verdinek, šest jih je dodal Miha Kavčič. Taletović je ustavil 15 strelov.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
»Prve minute srečanja res niso bile najboljše, lahko bi rekel, da smo bili nekoliko neogreti. Ko smo dosegli tisto pravo temperaturo je igra stekla. V drugem polčasu smo prikazali dobro igro v obrambi, s Taletovićem na čelu, v napadu pa smo igrali disciplinirano ter na koncu zasluženo zmagali.«

6. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 4. maj, 18.00 (Maribor):
MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 22:28 (10:12)
GORENJE VELENJE: Taletović 15 obramb, Vujović, Logar, Grobelnik, Haseljić 3, Tajnik, Matanović 3, Levc, Starc, Miklavčič 3, Banfro, Drobež, Verdinek 7, M. Kavčič 6, A. Kavčič 5, Kete 1.


----
Vir: RK Gorenje Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com