Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : �port : Novica
 


Gorenje Velenje uspešno zakorakalo v borbe za državnega prvaka


20. mar 2017

Z zmago Gorenja Velenja se je v nedeljo zaključilo 1. kolo Lige NLB za prvaka. Rokometaši iz Šaleške doline na domačem igrišču niso dopustili presenečenja moštvu Rika Ribnice in slavili zmago z 29:25.

Velenjčani so dobro začeli tekmo, na krilih Matjaža Brumna v dobrih 10 minutah dvakrat povedli za tri zadetke (6:3, 7:4), a Ribničani se niso predali. Najprej so izid dvakrat poravnali (7:7 in 8:8), sredi 19. minute pa s prvim golom slovenskega reprezentanta Nika Henigmana tudi povedli (9:8). To je bilo edino vodstvo gostov v Rdeči dvorani. Velenjske ose so po minuti odmora trenerja Boruta Plaskana hitro strnile svoje vrste, stopile korak pred tekmece, prednost treh zadetkov po prvih 30 minutah pa si priigrali v zadnji minuti in pol. Najprej je bil za 15:13 natančen Rok Golčar, pol minute pred odhodom na glavni odmor je s sedmih metrov zadel še še Brumen (16:13), dve pomembni obrambi pa je v tem obdobju dodal Rok Zaponšek.

Na začetku drugega polčasa so bili znova bolj podjetni rokometaši z Dolenjske, ki so se ob koncu 34. minute z golom Blaža Finka približali na -1 (16:17). Črno-rumeni so tedaj znova stopili skupaj in pripravili odgovor. Po četrtem golu Gregorja Potočnika je prednost 23 minut pred koncem narasla na štiri zadetke (20:16), a tudi to ni zadostovalo za miren zaključek.

Izbranci Roberta Beguša so v naslednjih 10 minutah znova zapretili in se z golom drugega reprezentanta Jana Grebenca približali na 22:23. Sledila je nova minuta odmora trenerja Plaskana, po kateri je velenjska zasedba zaigrala bolje v obrambi ter takšno igro kronala z uspešnima nasprotnima napadoma Golčarja in Janeza Gamsa (25:22). Ribničani so se za tem uspeli približati le še na 25:27, a je nato v zadnji minuti in pol vse njihove upe zatrl Potočnik. Najprej je izsilil sedemmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Brumen (28:25), za tem v obrambi uspešno zaustavil strel Henigmana, vse pa kronal z zadetkom za končnih 29:25.

V vrsti Gorenja Velenja je bil brez zgrešenega strela z devetimi zadetki (šest iz sedmih metrov) najboljši Brumen, pet jih je dodal Potočnik, z devetimi obrambami (9:25) pa se je izkazal Zaponšek. Pri Riku Ribnici, ki je igrala brez poškodovanega prvega organizatorja igre Patrika Lebana, so po štiri gole prispevali Janez Skušek, David Kovačič in Alen Kulenović.

Naslednji preizkus v Ligi NLB za prvaka Gorenje Velenje čaka v soboto, ko bo ob 17.30 gostovalo pri novomeški Krki.



Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Zavedali smo se, da bo Riko Ribnica izjemno zahteven tekmec. Mislim, da smo se nanj dobro pripravili, saj je skušal odigrati ravno tiste stvari, katere smo si ogledovali na video pripravah. Ribničane smo zaustavili s kakovostno igro v obrambi, okoli 50 prekrškov priča o tem, kako smo bili agresivni. Svoj prispevek je v vratih dodal tudi Rok Zaponšek. Celotna obramba je bila ključ do uspeha. Medtem smo v napadu v nekaterih segmentih imeli težave, a smo obračun imeli vseskozi pod kontrolo. Gostje so povedli le enkrat, zato menim, da smo zmagali povsem zasluženo. V nadaljevanje Lige NLB za prvaka bomo stopali korak za korakom. Najprej nas v soboto čaka novomeška Krka, na katero se bo prav tako potrebno dobro pripraviti."

Gregor Potočnik, rokometaš Gorenja Velenja:
"Po konci nastopov v Ligi SEHA Gazprom smo imeli dovolj časa za priprav na kakovostno ekipo Rika Ribnice. Pričakovali smo težko tekmo. Tekmeci so v Velenje pripotovali nekoliko oslabljeni, saj imajo poškodovanega organizatorja igre Patrika Lebana. A to jim ni povzročalo preglavic, saj so spremenili način igre, pri katerem je žoga hitreje krožila med igralci. Mi smo v pripravi precej pozornosti namenili strelcem z zunanjih pozicij, ki smo jih nato na tekmi dobro zaustavili."

Matjaž Brumen, rokometaš Gorenja Velenja:
"Ta zmaga na začetku bojev za prvaka je za našo ekipo zelo pomembna. Ribničani so se izkazali za dobrega tekmeca, a menim, da bi lahko slavili zmago tudi z višjo razliko. Skozi celotno tekmo so igrali obrambo, ki je mejila na dvominutno izključitev. Mi se bomo morali na prihodnjih obračunih bolj sprostiti in omogočiti hitrejši pretok žoge, s katerim lahko dosežemo lahke zadetke. V tem trenutku je najbolj pomembno, da je uvodni led prebit."



LIGA NLB ZA PRVAKA, 1. KOLO:

Nedelja, 19. marca:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA 29:25 (16:13)
Gorenje Velenje: Zaponšek (obrambe 9:25) in Ferlin (2:11) v vratih, Cehte 1, Medved 2, Haseljić, Ovniček 4, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović, Golčar 4, Kleč 1, Gams 1, M. Nosan, Brumen 9 (6).
Riko Ribnica: Klarič (obrambe 4:13) in Perovšek (1:21) v vratih, Horvat, Fink 1, Grebenc 2, Knavs, Henigman 3, Skušek 4 (3), Pucelj 2, Pahulje, B. Nosan 3 (1), Kovačič 4, Kljun 1, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.


----
Vir: RK Gorenje Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]