Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : �port : Novica
 


Uvod v Ligo NLB za prvaka proti evropski Riko Ribnici in reprezentantoma


17. mar 2017

Ta vikend bo najboljših šest moštev vstopilo v boje za naslov državnega prvaka. Medtem ko se bo četverica merila že v soboto, rokometaše Gorenja Velenja in Rika Ribnice medsebojni obračun čaka dan kasneje, v nedeljo ob 19. uri.

Za razliko od Velenjčanov, za katere bo to prva tekma Lige NLB, so Ribničani v njej nastopali že v prvem delu. Na 22 tekmah so zbrali 17 zmag, dva remija in tri poraze. Slednje so zabeležili v zadnjih štirih kolih, ko je bil na Dolenjskem najprej boljši Koper 2013 z 29:28, nato na štajerskem Maribor Branik (27:26), na zadnji tekmi pa na domačem igrišču še Urbanscape Loka (30:28). Z izkupičkom 36 točk je Riko zasedel drugo mesto, Ligo za prvaka pa z zaostankom dveh točk – Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško sta pred začetkom prejela toliko točk (38) kot najuspešnejši Koprčani – začenja s četrtega mesta.

Ribničanom je v tej sezoni uspel zgodovinski uspeh, saj so se prvič v zgodovini kluba uvrstili v redni del enega izmed evropskih tekmovanj. V tretjem krogu kvalifikacij za Pokal EHF, v katerem je nastopalo tudi Gorenje Velenje – izločilo jih je moštvo Füchseja iz Berlina -, so bili izbranci Roberta Beguša z 52:46 boljši od Politehnice iz romunskega Temišvarja. Žreb jih je nato posadil v skupino A, kjer se med drugim merijo tudi s krvniki Velenjčanov, a so uvodne štiri tekme zapustili sklonjenih glav.

Najboljši strelec ribniškega moštva na teh tekmah je bil slovenski reprezentant Jan Grebenc (194 cm, 1992). Levi zunanji igralec je dosegel 19 golov, štiri manj pa je le na prvih treh tekmah dodal kreator igre Patrik Leban (187 cm, 1989). Oba sta bila najnevarnejša posameznika tudi v prvem delu državnega prvenstva. Slednji, ki trenutno okreva po poškodbi prsta na roki, je bil s 122 zadetki tretji najboljši strelec prvega dela Lige NLB, medtem ko jih je prvi prispeval 90. Z 79 goli jima je sledil še drugi reprezentant v vrstah Rika Ribnice, prav tako levi zunanji igralec, Nik Henigman (200 cm, 1995).

Riko Ribnica sicer od osamosvojitve Slovenije med prvoligaši nastopa 20. sezono. Nazadnje se je iz drugoligaške druščine prebila v sezoni 2007/2008, največji uspeh pa zabeležila v minuli sezoni, ko je državno prvenstvo zaključila na tretjem mestu. Od zadnjega napredovanja med slovensko rokometno elito se je z Gorenjem Velenjem pomerila na 23 tekmah. Z izjemo povratne tekme prvenstva po povratku med elito, ko je 11. marca 2009 v Velenju nekdanji mladinski reprezentant Črt Abrahamsberg izsilil remi (28:28) – današnji član Gorenja Velenja Mitja Nosan tedaj iz dveh strelov ni uspel zatresti mreže -, so rokometaši iz Šaleške doline dobili vse preostale tekme. Najvišja zmaga sega v sezono 2014/15 (15. 11. 2014), ko so ose tekmece doma nadigrale z 42:22.

Vstopnice za uvodni obračun Velenjčanov v Ligi za prvaka so na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, bencinskih servisih Petrol in preko spleta (povezava TUKAJ). Tudi tokrat je na voljo poseben družinski paket štirih vstopnic, ki je na voljo po še posebej ugodni ceni. Klub tudi tokrat pripravlja pester spremljevalni program. Poleg nagradnih iger boste vsi obiskovalci v Rdeči dvorani lahko poiskali poseben foto kotiček in svojo navijaško fotografijo takoj prejeli v roke. Za vse, ki se tekme v Velenju ne boste mogli udeležiti, boste to lahko v živo spremljali na Sportklubu 2.



Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Riko Ribnica je zelo kvalitetna ekipa, V skupinskem delu Pokala EHF prikazuje dobre igre, glede na prikazano bi si zaslužila kakšno točko. Na nedeljski tekmi bomo morali biti izredno pazljivi. V vrstah tekmecev je še vedno poškodovan organizator igre Patrik Leban, a imajo na zunanjih položajih tudi ostale odlične posameznike, z Janom Grebencem in Nikom Henigmanom na čelu. Morali bomo biti osredotočeni skozi celotno tekmo, na to se pripravljamo skozi celoten teden. Verjamem, da bodo naši fantje na uvodni dvoboj Lige NLB za prvaka kar najbolj pripravljeni."

Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja:
"Po koncu nastopov v Ligi SEHA Gazprom nadaljujemo s tekmami v državnem prvenstvu. Že na uvodu Lige NLB za prvaka nas čaka zahteven preizkus proti zasedbi iz Ribnice, ki premore kakovostne posameznike. Svojo moč so tekmeci pokazali tudi s prebojem v redni del Pokala EHF. S soigralci bomo nedeljo naredili vse kar bo v naši moči, da dve točki zadržimo v Rdeči dvorani ter tako uspešno začnemo borbo za prvaka."

Mitja Nosan, rokometaš Gorenja Velenja:
"Na nedeljskem obračunu vsekakor pričakujem zmago naše ekipe. Želim si, da nastope v Ligi NLB za prvaka začnemo tako, kot smo jih končali v Ligi SEHA Gazprom. Če bomo prikazali podobno igro kot na zadnjih preizkusih v regionalnem tekmovanju, potem večjih težav ne bi smeli imeti. Riko Ribnica nikakor ni slaba ekipa. Dobre predstave kaže v Pokalu EHF in konec koncev premore tudi dva slovenska reprezentanta. Verjetno bo nedeljski obračun odigrala brez Patrika Lebana, a tekma zaradi tega za nas ne bo nič lažja. Vseskozi bomo morali biti osredotočeni, sicer se bomo lahko opekli, kar pa si nikakor ne smemo dovoliti. Gostovanje Ribničanov prinaša tudi bratski dvoboj, a v 60 minutah igre se z Blažem ne bova 'poznala'."



LIGA NLB ZA PRVAKA, 1. KOLO:

Nedelja, 19. marca, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA (prenos na Sportklubu 2)


----
Vir: RK Gorenje Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]