Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : �port : Novica
 


Rokomet: Medved načel, Potočnik dotolkel bosanske prvake


8. mar 2017

Od nastopov v svoji krstni sezoni v Ligi SEHA Gazprom se rokometaši Gorenja Velenja poslavljajo z odliko. Na gostovanju v Ljubuškem so dosegli svojo šesto zmago, potem ko so domači Izvidjač po zaslugi izvrstnega prvega polčasa odpravili s 36:32.

Končna uvrstitev Velenjčanov v regionalnem tekmovanju bo odvisna od torkovega dvoboja med Nexejem in Metalurgom, ki se bo začel ob 19. uri. V primeru remija ali zmage hrvaškega moštva bodo ose na končni lestvici rednega dela zasedle šesto mesto, v nasprotnem primeru pa sedmo.

Izredno motivirana zasedba Boruta Plaskana je proti prvakom Bosne in Hercegovine izvrstno začela tekmo. Na krilih odličnega kapetana Nika Medveda, ki je že v prvih 14 minutah dosegel sedem zadetkov (7:7), je povedla s 13:6. Temu je sledil strelski mrk na obeh straneh, bolje pa so znova nadaljevali velenjski rokometaši in z dvema zaporednima goloma Blaža Kleča ob koncu 24. minute svojo prednost povišali že na +9 (18:9).

Izvidjač je v zadnji sekundi prvega polčasa svoj zaostanek znižal na šest zadetkov (14:20), z dobro igro pa nadaljeval tudi na uvodu drugega dela tekme. Slabo podajo Velenjčanov ob prehodu v napad je David Mandićob koncu 34. minute kaznoval z zadetkom za 18:21, hitra minuta odmora trenerja Plaskana pa je ose za kratko le predramila. Medved (3) in Gregor Potočnik (1) sta z nizom 4:1 v naslednjih petih minutah poskrbela za šest golov naskoka (25:19), a tudi to ni zlomilo odpora žilavih domačinov.

Pri strelu Mandića s krila je bil Klemen Ferlin blizu obrambi, a se je žoga vendarle skotalila v gol in domači so v 46. minuti zaostajali le še za dva zadetka (23:25). Na takšno razliko so se nato približali še trikrat (24:26, 25:27, 26:28), nakar je v napadu stvari v svoje roke vzel Potočnik. S tremi zadetki je najprej osem minut pred koncem svoji ekipi priigral vodstvo z 31:27, v končnici pa prednost os, ki so jih skozi celotno tekmo glasno bodrili tudi zvesti navijači Šaleški graščaki, še dvakrat povišal na enako razliko (34:30, 35:31).

Prav Potočnik, ki po novoletnem premoru kaže izjemno pripravljenost, je bil na koncu z 12 goli (12:16) najboljši posameznik v ekipi črno-rumenih. Izredno se je izkazal tudi kapetan Medved, ki pred začetkom Lige NLB za prvaka znova lovi pravo formo. V Ljubuškem se je zaustavil pri 11 zadetkih, potem ko je svoj edini strel zgrešil ob izvajanju sedemmetrovke v 57. minuti. Oba sta s svojima izkupičkoma krepko izboljšala strelska rekorda v tej sezoni med regionalno druščino.

Gorenje Velenje do konca sezone sedaj čakajo le še nastopi v domačih tekmovanjih. V nedeljo, 19. marca, bodo ob 19. uri v domači Rdeči dvorani začeli borbe za naslov državnega prvaka. Prvi tekmeci bodo Ribničani. Sredi aprila bo sledil še boj za pokalno lovoriko.

Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Tekmo smo zasluženo zmagali. To nam je uspelo predvsem po zaslugi zelo dobro odigranega prvega polčasa, v katerem smo se v igri na obeh straneh igrišča držali vseh dogovorov. V nadaljevanju smo nato napravili nekaj tehničnih napak, igrali slabše v obrambi, obenem pa so bolje zaigrali tudi domači rokometaši. Posledica vsega je bila, da se je Izvidjač hitro približal, a za razliko od nekaterih preostalih tekem smo tokrat razliko uspeli zadržati in obračun mirno pripeljati h koncu. Čestitke fantom za prikazano. Uspešno smo zaključili zadnjo tekmo sezone v Ligi SEHA Gazprom, sedaj pa upamo še na ugoden razplet v Našicah, da obdržimo šesto mesto. Z mislimi se obračamo že proti državnemu prvenstvu. Do prvega preizkusa v Ligi NLB za prvaka nas loči še nekaj časa, zato verjamem, da se bomo dobro pripravili. Ob vsem moram poudariti, da sem izredno vesel, da v odločilni del sezone nekateri naši fantje stopajo izredno dobro pripravljeni."

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Prvi polčas smo odigrali po dogovorih, z dobro igro v obrambi in napadu. Po glavnem odmoru smo nato pobudo prepustili domačinom, ki jih je nekoliko ponesla tudi podpora s tribun. Uspeli so se nam približati, a ne bližje kot na dva, tri zadetke. Tekmo smo kljub temu mirno pripeljali do konca. Sedaj upamo še na ugoden razplet obračuna v Našicah ter da osvojimo končno šesto mesto v Ligi SEHA Gazprom. Posebna pohvala po tej tekmi gre znova našim zvestim navijačem Šaleškim graščakom, ki so se podali na dolgo pot v Ljubuški ter nas glasno vzpodbujali tudi v trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno. Hvala iz dna srca!"


LIGA SEHA GAZPROM:

Torek, 7. marca:
IZVIDJAČ CENTRAL OSIGURANJE : GORENJE VELENJE 32:36 (14:20)
Izvidjač CO: Ivanković (obrambe 7:28), Kvešić (2:15) in Eres (1:3) v vratih, Miličević, Grgić, Mandić 7, Čutura 3, Jarak 2 (2), A. Grbavac 7, Primorac, J. Grbavac 3, Raguz, Hrstić 5, Rodin 2, Nikolić 3, Pavlak.
Gorenje Velenje: Ferlin (obrambe 2:12) in Zaponšek (7:29) v vratih, Cehte, Medved 11 (4), Haseljić, Ovniček 3, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 1, Potočnik 12, Golčar 3, Kleč 4, Gams, Nosan, Brumen.


----
Vir: RK Gorenje Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]