Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

S 1. aprilom bo spremenjena cena vodnih dejavnosti


30. mar 2023

Na območju občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki s 1. aprilom 2023 stopijo v veljavo nove cene vodnih dejavnosti. Osnova za spremembo cen je Uredba o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja.

V skladu z Uredbo se uveljavljajo nove cene na dejavnosti oskrbe s pitno vodo, in sicer se spreminja cena storitve vodarine ter omrežnine vode. Pri dejavnosti odvajanja komunalne odpadne vode in padavinske odpadne vode z javnih površin se spreminjata omrežnina odvajanja komunalne odpadne vode in omrežnina za storitev odvajanja padavinske odpadne vode s streh.

Kljub racionalizaciji poslovanja Komunalnega podjetja Velenje in intenzivnemu zniževanju stroškov rednega vzdrževanja, stroškov dela in neproizvodnih stroškov, omejevanju načrtovanih investicij in iskanju novih trgov za povišanje prihodkov je dvig cen vodnih dejavnostih in dejavnosti odvajanja komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin zaradi povečanih stroškov električne energije, vodovodnega materiala ter ostalih vkalkuliranih stroškov neizogiben.

Povišanje cen vodnih dejavnosti bo za gospodinjstvo na podlagi povprečnih količin (15 m3) za uporabnike, priključene na čistilno napravo, na položnici pomenilo naslednje: mesečni strošek, ki je doslej 21,82 € z DDV, bo po novem znašal 27,39 € z DDV.

Povišanje cen dejavnosti odvajanja in čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin bo za gospodinjstvo na podlagi povprečnih količin (15 m3) za uporabnike, priključene na čistilno napravo, na položnici pomenilo naslednje: mesečni strošek, ki je doslej 24,27 € z DDV, bo po novem znašal 24,73 € z DDV.

Sprememba cen komunalnih storitev je za uporabnike vedno skrajno nepriljubljen ukrep in tega se zavedamo tudi v Komunalnem podjetju Velenje, zato se bomo še naprej trudili, da bomo z nadaljevanjem racionalizacije poslovanja stremeli k znižanju cen komunalnih storitev. Naš namen nikakor ni slabšanje gospodarskih in socialnih pogojev naših uporabnikov, pač pa je energetska kriza tudi nas pahnila v situacijo, ki terja te ukrepe.

Sklep o spremembah cen vodnih dejavnostih (oskrba s pitno vodo, odvajanje komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin) je sprejel Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o., na 2. redni seji, ki je potekala 20. marca 2023.

Več informacij o cenah vodarine in odvajanja komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin si lahko preberete na spletni strani www.kp-velenje.si. Prilagamo tabelo, iz katere so razvidne spremembe cen.


----
Vir: Komunalno podjetje Velenje, d. o. o.


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]