Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Klepet pod Pustim gradom, Pomlad na Grilovi domačiji in poletni odpiralni čas


28. mar 2023

V četrtek, 30. marca, Muzej Velenje vabi na Klepet pod Pustim gradom. V nedeljo, 2. aprila, bodo velenjski muzealci pripravili tradicionalni dogodek Pomlad na Grilovi domačiji. 1. aprila Muzej Velenje uvaja poletni odpiralni čas svojih enot.


V četrtek, 30. marca, ob 18. uri Muzej Velenje vabi v svojo enoto Muzej usnjarstva na Slovenskem na Klepet pod Pustim gradom. Gost pogovornega večera bo Janez Erhart, z gostom se bo pogovarjal kustos Muzeja usnjarstva na Slovenskem Jernejj Hozjan.

Janez Erhart je bil aktiven na več področjih. Zelo je bil vpet v razne športne panoge. Igral je nogomet pri ljubljanskem Odredu in predsedoval šoštanjskemu Usnjarju. Največ časa pa je posvetil tenisu. Po osamosvojitvi je bil prvi predsednik Teniške zveze Slovenije in član delegacije na Olimpijskih igrah v Barceloni 1992. Bil je tudi pobudnik izgradnje teniškega centra ob Velenjskem jezeru. Na področju lokalne skupnosti je bil aktiven kot delegat občine Velenje ter kot predsednik Turističnega društva Šoštanj.

V nedeljo, 2. aprila, ob 15. uri velenjski muzealci pripravljajo tradicionalni dogodek Pomlad na Grilovi domačiji. Skupaj s člani številnih društev, ki že vrsto let sodelujejo pri oživitvi domačije in sooblikovanju njenih vsebin, bodo pripravili pester program za obiskovalce vseh starostnih skupin. Obiskovalci so vabljeni, da na prireditev prinesejo svoja semena in jih zamenjajo, pri vseh dejavnostih pa bodo lahko tudi aktivno sodelovali.

Pomlad vsako leto poskrbi, da ne obstanemo v ''zimskem spanju'' in pričnemo z večjimi opravili po hiši (v pričakovanju prazničnih dni) ter zunaj, v njeni okolici. Na vrtu se sadi, seje, ureja zelenico in rože. Kakšne so bile priprave na zeleno pomlad nekoč in danes? Pri odkrivanju zanimivosti nam bodo pomagali člani različnih sodelujočih društev. Vezli bomo tudi velikonočne okrasne prtičke, sadili bomo in sejali z najmlajšimi, izmenjali semena in ideje. Lepo vabljeni, da se udeležite tradicionalnega dogodka Pomlad na Grilovi domačiji, ko z veseljem odpiramo vrata domačije in nove sezone v letošnjem letu.


Iz Muzeja Velenje prav tako sporočajo, da od 1. aprila uvajajo poletni odpiralni čas. Muzej na Velenjskem gradu in Hiša mineralov v Starem Velenju tako bosta od 1. aprila dalje ponovno odprta od 10. do 18. ure. Muzej usnjarstva na Slovenskem pa bo odprt med 9. in 17. uro. Poletni odpiralni čas bo v veljavi vse do 31. oktobra. Ostale muzejske enote pa si obiskovalci lahko ogledajo po dogovoru.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]