Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Ta veseli dan kulture v Muzeju Velenje: dan odprtih vrat, praznični sejem in odprtje razstave Jaslice ter nedeljski pravljični dopoldan


28. nov 2022

V soboto, 3. decembra, bo Muzej Velenje pripravil bogat program ob Ta veselem dnevu kulture. Obiskovalce vabijo na brezplačen ogled razstav, na praznični sejem na Velenjskem gradu ter na odprtje razstave Jaslice. V nedeljo, 4. decembra, velenjski muzealci vabijo mlade muzealce na nedeljsko pravljično dopoldne.

Za prvi decembrski konec tedna je Muzej Velenje pripravil raznoliko dogajanje za kar najširši krog obiskovalcev. V soboto, 3. decembra, se velenjski muzealci pridružujejo vseslovenskemu praznovanju Ta veselega dneva kulture. Pripravili so dan odprtih vrat vseh njihovih enot. Tako si bodo lahko obiskovalci brezplačno ogledali stalne in občasne razstave muzeja na Velenjskem gradu ter razstave Hiše mineralov in Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Muzej na Velenjskem gradu ter Hiša mineralov bosta odprta med 10. in 17. uro, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju pa med 9. in 17. uro.

V soboto, 3. decembra, Muzej Velenje pripravlja tudi praznični sejem na Velenjskem gradu. V grajskem atriju se bodo predstavili lokalni ustvarjalci in rokodelci: Kjut, Ekološka kmetija Kugovnik, gitArt, Pigmenterija, MAUMAU, Društvo KID Comadres, Mojca Friškovec, Moj prstan, Lajna unikatki, Heras Pro, Lidija Slatinšek, Dekle v cvetju in Pisana rokodelnica. Sejem bo odprt v odpiralnem času muzeja in sicer med 10. in 17. uro.

V soboto, 3. decembra, velenjski muzealci vabijo ob 16.30 na Velenjski grad na odprtje razstave Jaslice. Letošnja razstava bo na Velenjski grad prispela iz Češke, saj jo je pripravil češki muzej Muzeum Vysočiny Jihlava. Na razstavi bodo predstavljene jaslice iz mesta Třešť, ki je znano po izdelovanju jaslic. Obiskovalci si bodo lahko ogledali dvoje velike historične jaslice, ki so nastale v 19. in 20. stoletju, ter dvoje manjše namizne jaslice še živečih avtorjev, ki še vedno vsako leto postavljajo jaslice v svojih hišah. Na odprtju razstave bo nastopil Otroški pevski zbor Župnije bl. A. M. Slomška pod vodstvom Neve Berke.

V nedeljo, 4. decembra, Muzej Velenje vabi otroke ob 10. uri, na prvo tradicionalno decembrsko pravljično dopoldne. Mladi muzealci bodo prisluhnili dolinski bajki in pravljici, pripovedi pa bo sledila družinska delavnica. Pravljice bo pripovedovala Irena Zalar.

V prazničnem mesecu velenjski muzealci vabijo vse Velenjčane in goste mesta, da obiščejo praznično okrašen Velenjski grad z okolico. Za izvirno okrasitev gradu in grajskega parka so poskrbeli sodelavci muzeja. Muzej Velenje je prav tako pripravil praznično ponudbo daril, ki so na voljo v muzejski trgovini na Velenjskem gradu. Posebno ponudbo so pripravili v sodelovanju z lokalnimi ponudniki: Čebelarstvo Čanč (medeni izdelki), Bluehill (izdelki iz sivke) ter Skubeer Brewing (pivo Mastodont).

Muzej Velenje vabi obiskovalce, da iz Velenjskega gradu pošljejo praznično pošto. S ponudbo poštnih znamk Pošte Slovenije omogočajo obiskovalcem neposredno oddajo kartic v poštni nabiralnik na Velenjskem gradu.

Prijazno vabljeni v družbo Muzeja Velenje!


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]