Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakMarko Štor : Odgovor


Marko Štor
Svetovalec za osebne finance, MedvešekPušnik BPH, Poslovalnica Velenje

 


Praznična akcija MP,
7.12.2007

V zadnjih dneh sem zasledil, da če vplačaš katerikoli MP-jev sklad, dobiš nekaj dni po novem letu v obliki točk vzajemnih skladov povrjene vstopne stroške. Ker je na internetni strani MP vse skupaj napisano zelo dvoumno vas sprašujem, kdo bo deležen akcije teh vstopnih stroškov. Ali tisti, ki se bo na novo včlanil v kak sklad ali tudi tisti, ki že imamo naložen denar v MP-jevih skladih in bi v ta sklad še dodatno naložili denar. Hvala za odgovor!


Odgovor


Povrnitve bodo deležni vsi, ki bodo do 31.decembra v sklade vplačali, torej tudi na stare pristopne izjave. Pomembno je le to, da mora biti višina vrnjene proviziji vsaj v višini ene točke, sicer naša BPH ne more dokupiti za vrednost provizije (1 točka je namreč minimum vplačila).
To še posebej opozarjamo za tiste sklade, kjer je vrednost točke precej visoka (MP Balkan, MP India, MP Turkey). Na primer ena točka MP Balkan je vredna 77 evrov, to pomeni, da morate vplačati vsaj (77 deljeno z 0.03 = 2566) recimo 2600 evrov, da vam MP BPH lahko povrne provizijo v obliki ene točke.
Pri MP Global te težave ni, saj je recimo točka vredna manj kot 8 evrov, torej bi bilo treba vplačati vsaj (8 deljeno 0.03 = 266) recimo 270 evrov.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]