Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Strokovnjakdr. Ivan Janežič : Odgovor


dr. Ivan Janežič
Stomatologija

 


Slabi zobje, injekcije,
18.6.2003 nik

Nabralo se mi je kar precej slabil zob oz. lukenj v zobih, rad bi to čimprej pozdravil. Zanima me pa sledeče ali lahko za vsak poseg zaprosim za injekcijo in koliko lukenj se da naenkrat popravit? Hvala!


Odgovor


Najprej je zobozdravnik čakal tebe(zato se ti je tudi nabralo kar nekaj lukenj) sedaj boš pa ti čakal nanj.
Idealno bi seveda bilo, če bi zobozdravnik lahko popravil vse zobe v eni seji in potem ve, da si za nekaj časa urejen. Toda to je že tema vajinega dogovora.

Ko smo že pri tem bomo obdelali tudi to področje.

Osnovno zdravstveno zavarovanje z dodatnim zavarovanje pri Vzajemni ali Adriaticu nam nudi "brezplačno" zobozdravstveno varstvo v okviru pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja(Ur.list RS št.3/98 in 90/98).
Te svoje pravice lahko uveljavljaš pri svojem izbranem zobozdravniku. Do sem vse lepo.
"Pozabili" pa so nam povedati, da za vse opredeljene paciente ni neskončno denarja. Da bi dosegli enakomerno porazdelitev moramo z razpoložljivim denarjem oskrbeti čim več zavarovancev. To pomeni, da dobiš samo eno storitev in zopet v vrsto. Posledica, čakalna doba.
Rešitev?
Žvenket lastnih cekinčkov.
Da razjasnimo še to dilemo. Zasebni zobozdravnik ima del svojega delovnega časa zakupljenega s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije(zzzs). V tem času se mora zobozdravnik podrejati zgoraj opisanim pravilom.
Ves preostali čas pa je zasebni zobozdravnik na voljo za ostale zakupnike(bolj poznan izraz je samoplačnik).
Vse ostalo je prepuščeno trgu ter ponudbi in povpraševanju.

Še o bolečinah.
Pacientu naj bi se vse storitve opravljale brez bolečin je zapisano že v Hipokratovi prisegi in zato lahko vedno zahtevaš brezbolečinsko obravnavo.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]