Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Nedovoljena sprememba nepremičnine,
28.2.2014 Gašper

Pozdravljeni, imam zelo velike težave. V lasti imam del stanovanjske hiše. To si delim z mamo in bratom, saj sva z bratom po očetovi smrti dobila vsak del premoženja. S punco sva si z ustnim dovoljenjem matere in brata pričela urejati zgornjo etažo stanovanjske hiše. Nakar sta mati in brat svoje mnenje spremenila in sem izvajanje del moral prekiniti. Sedaj pa je mati navkljub moji prepovedi pregradila velik del kuhinje in jo zaklenila. Materi sem že napisal dve opozorili, jih za dokaz slikal, prav tako sem slikal opravljen nedovoljen poseg v hiši. Steno so postavili ko me ni bilo doma, tako sem zvečer tudi poklical na policijsko postajo in javil nedovoljen poseg v hiši. Zanima me, kaj lahko naredim, saj me mati ignorira? Ali lahko sam demontiram predelno steno ki jo je postavila, saj sem po poklicu gradbenik ali bom dobil kazen? Kam se naj obrnem, da bo mati morala odstraniti steno? Kam se naj obrnem po pomoč? Hvala za odgovor.


Odgovor


Pozdravljeni,

vaše težave so preveč kompleksne, da bi jih bilo mogoče reševati na daljavo. Na splošno pa je v primerih, ko obstajajo nesoglasja med solastniki nepremičnine, zlasti takšna, da je normalna uporaba idealnega deleža nepremičnine praktično nemogoča, najustreznejša rešitev delitev nepremičnine (oblikovanje etažne lastnine). Če se solastniki ne morejo sporazumeti glede delitve, lahko o tem odloči sodišče v nepravdnem postopku. Pa tudi sicer je delitev solastne nepremičnine smiselna pred kakršnimkoli vlaganjem vanjo.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]