Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Namenska raba zemljišča,
27.2.2014 anemilat

Manjša domačija sestavljena iz večih parcel od pamtiveka. Vse skupaj približno hektar. S strani Občine določena namenska raba-stavbna zemljišča, nekaj tudi za gradnjo, od leta 1986 s popravki v letu 2010. Informativni izračun astronomski. Ali je smiselno vložit vlogo za spremembo namenske rabe iz stavbnega v kmetijsko? Kdaj je parcela določena za stavbno zemljišče za gradnjo? Hvala za odgovor!


Odgovor


Pozdravljeni,

na splošno lahko rečemo, da je smiselno vložiti pobudo za spremembo namembnosti zemljišč iz stavbna v kmetijska, če vam to odgovarja zaradi s tem nižje ocenjene vrednosti nepremičnine in posledično nižjega davka na nepremičnine, vendar morate sami pri sebi razčistiti, ali ne boste morda kdaj v prihodnosti želeli katerega od zemljišč prodati kot stavbnega oz. na njem zidati.

Kolikšne so dejanske možnosti za želeno spremembo se je najbolje pozanimati pri za te zadeve pristojnih uradnih osebah na občini.

Zemljišča za gradnjo stavb so stavbna zemljišča, določena v občinskem prostorskem načrtu, oziroma stavbna zemljišča v okviru območij, določenih v prostorskih sestavinah dolgoročnih in srednjeročnih družbenih planov občin, na katerih je gradnja stavb dejansko možna oziroma dopustna in jih določi občina.

Lep pozdrav!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]