Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Elaborat.hiše,
28.2.2014 Bojan

Zanima me, zakaj je potrebno opraviti elaborat za hišo, kaj to pomeni in koliko je cena tega opravljenega dela?


Odgovor


Pozdravljeni,

Najbrž imate v mislih elaborat za vpis stavbe v kataster stavb. Gre za etažni načrt, v katerem so prikazani vsi deli stavbe in navedeni njeni opisni podatki. Geodetsko podjetje ali projektant mora v postopku izdelave elaborata za vpis stavbe v kataster stavb opraviti obravnavo in lastniku stavbe oziroma vsakega posameznega dela stavbe pokazati potek razdelitve delov stavbe s primerjavo poteka v elaboratu in v naravi.

Kot že ime samo pove, je navedeni elaborat osnova za vpis stavbe v kataster stavb. Na podlagi 81. člena Zakona o evidentiranju nepremičnin mora namreč vsak investitor oz. lastnik v 30. dneh od izvedbe vseh zaključnih del na objektu oziroma ob začetku uporabe stavbe ali dela stavbe vložiti zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb. Če geodetska uprava ugotovi, da stavba kljub izpolnjenim pogojem ni evidentirana v katastru stavb, pozove investitorja gradnje, da v treh mesecih po prejemu poziva vloži zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb. V kolikor tega v podanem roku ne stori, mu prekrškovni organ naloži plačilo globe, geodetska uprava pa lahko poskrbi za sam vpis v kataster stavb na stroške investitorja.

Cena je odvisna od velikosti in specifičnosti objekta, zato vam je brez konkretnih podatkov ne moremo podati.

Lep pozdrav!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]