Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Rušenje starejšega objekta,
18.9.2013 Janez

Naslednje leto bi rad porušil starejši objekt, ki je že v bolj bogem stanju, zgrajen iz kamna in lesa. Les bi porabil za kurjavo, kamne pa za utrditev terena zraven te stavbe. Stavba je vpisana v zemljiško knjigo kot sušilnica hmelja. Mesto kjer sedaj stoji stavba ne bo nič oz zelenica. Zanima me kakšen je postopek glede rušenja stavbe in izbrisa iz zemljške knjige? Hvala za odgovor!


Odgovor


Pozdravljeni,

odstranitev vsakega (z izjemo enostavnega) objekta se lahko izvede le na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja za njegovo rušenje. Vso potrebno dokumentacijo zanj vam pripravi arhitekt.

V 30 dneh po rušitvi objekta je nato potrebno na pristojno geodetsko upravo podati zahtevo za izbris stavbe iz katastra stavb. Strokovna podlaga za uvedbo upravnega postopka izbrisa je elaborat spremembe podatkov katastra stavb, ki ga izdela geodetsko podjetje. Če geodetska uprava ugotovi, da elaborat spremembe podatkov katastra stavb izpolnjuje vse pogoje, po skrajšanem ugotovitvenem postopku izda odločbo o vpisu spremembe podatkov katastra stavb. O spremembi podatkov katastra stavb se obvesti tudi sodišče, ki vodi zemljiško knjigo.

Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje,
Vinko Stropnik s.p.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]