Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Vris in vpis objekta v zemljiško knjigo,
8.9.2013 Tone

Lep pozdrav! Zanima me,koliko približno bi me stal vris in vpis hiše, ki stoji na moji parceli, seveda so vsa potrebna dovoljenja. Hiša nedokončana stoji že 20 let. Mere so cca 10x10m (tloris), 2 etaži. Zraven je še 30m2 zidane drvarnice in kleti. Seveda vem, da mi lahko odgovorite samo približno, pa vseeno bi rad vedel. Zanimajo me tudi morebitne posledice, če tega ne uredim (zaradi pomanjkanja denarja seveda ), objekt pa še ni popolnoma dokončan. Hvala vnaprej !


Odgovor


Lep pozdrav tudi vam,

Dolžnost podaje zahteve za vpis stavbe v kataster stavb nalaga investitorju oz. lastniku Zakon o evidentiranju nepremičnin. V 81. členu navedenega zakona je določeno, da je potrebno zahtevo vložiti v 30. dneh od izvedbe vseh zaključnih del na objektu oziroma ob začetku uporabe stavbe ali dela stavbe. Če geodetska uprava ugotovi, da stavba kljub izpolnjenim pogojem ni evidentirana v katastru stavb, pozove investitorja gradnje, da v treh mesecih po prejemu poziva vloži zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb. V kolikor tega v podanem roku ne stori, mu prekrškovni organ naloži plačilo globe, geodetska uprava pa lahko poskrbi za sam vpis v kataster stavb na stroške investitorja. V vašem primeru lahko, glede na to, da hiša še ni dokončana, z vrisom še počakate.

LP,

Vinko Stropnik, dipl.inž.geod.
Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje
(041/614-918)

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]