Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Etažna lastnina,
7.9.2013

Pozdravljeni, S partnerjem si urejava stanovanje v mansardi hiše mojih staršev. Ker želita starša na naju prepisati del nepremičnine, sva se že pozanimala o najinih možnostih in prišla do zaključka, da je najbolje v hiši urediti etažno lastnino. Zanima me, ali to drži in kakšen je sam postopek. Hvala!


Odgovor


Pozdravljeni,

drži, da je pred kakršnim koli vlaganjem v nepremičnino smiselno urediti lastniška razmerja na njej. V konkretnem primeru bi s partnerjem najustrezneje zavarovala svoje pravne interese, če bi starša na vaju prenesla lastninsko pravico zgolj na sami mansardi (in ne solastninske pravice na celotni hiši), kar pa je mogoče le z oblikovanjem etažne lastnine.

Etažna lastnina se oblikuje na podlagi pravnega posla (sporazum oz. akt o oblikovanju etažne lastnine) in z vpisom v zemljiško knjigo. Predpogoj za to je, da je stavba in njeni posamezni deli evidentirana v katastru stavb, za kar poskrbi geodet z izdelavo elaborata in izpeljavo postopka vpisa.

Za konkretnejše informacije se oglasite na sedežu našega podjetja oziroma pokličite na eno od kontaktnih številk.

Lep pozdrav,

Vinko Stropnik, dipl.inž.geod.,

Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje
(041/614-918)

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]