Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakVinko Stropnik s.p. : Odgovor


Vinko Stropnik s.p.
Ureditve mej, parcelacije, izravnave mej, geodetski načrti, ureditev etažne lastnine, sestava vseh vrst pogodb

 
Vris objekta,
7.9.2013

Lp, Dobila sem poziv od geodetske uprave, da moram vrisat objekt v roku treh mesecev, ker drugače je kazen od 1200 eur naprej. Kaj vse rabim za vris in koliko časa rabi geodet, da to uredi? Hvala, Mateja


Odgovor


Pozdravljeni,

sklepam, da ste na pristojni geodetski upravi podali vlogo za pridobitev hišne številke, ker pa zemljišče pod stavbo in sam objekt še nista evidentirana v zemljiškem katastru in katastru stavb, ste dobili s strani geodetske uprave poziv za ureditev vpisa stavbe v kataster stavb.

Svojim strankam svetujemo, da se pred vložitvijo vloge za pridobitev hišne številke oglasijo v naši pisarni, saj lahko le tako zagotovimo, da bo, v izogib globi, vris objekta izveden pravočasno, prav tako pa namesto strank izpolnimo in oddamo vprašalnike registra nepremičnin.

Ob naročilu vrisa objekta potrebujemo zgolj parcelno številko in katastrsko občino nepremičnine, zaželeno je, da predložite tudi projekt hiše (ni pa nujno). Sam elaborat pa je navadno izdelan v roku 14 dni, v izjemnih primerih tudi prej.

LP,

Vinko Stropnik, dipl.inž.geod.
(041/614-918)

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]